perjantai 21. tammikuuta 2011

Linkkivinkki: Sosiaalinen media

Kun löytyy turhaa aikaa ja tekemättömyys iski, päätimpä koota pitkästä aikaa (lue jälleen/taas) linkkivinkkejä. Tällä kertaa aiheena sosiaalinen media ja sosiaalinen kanssakäyminen. Tai no, sosiaalinen media ja sosiaalinen media... Karkeasti jaoteltuna tuon käsitteen alle sopivia linkkejä (yleisellä tasolla), kuten Koulukaverit ja blogit (etc).

Käsitteen tarkempi tarkastelu:
Sosiaalinen media Wikipediassa

Linkit ja vinkit:

KOULUKAVERIT ja INTTIKAVERIT
Vanhat koulukaverit hakusassa? Haluatko jakaa muistelosi omasta koulu- tai inttiajasta muiden kanssa? Koulukaverit ja Inttikaverit -sivustot on oiva apu tähän asiaan. Rekisteröitymällä sivustoille voi jakaa omia kokemuksia, ja etsiä samalla vanhoja koulukavereita.

Sivustolta löytyy (myös) keskusteluosio, ja nykyään Koulukaverit-sivusto löytyy myös Facebookista:
http://www.facebook.com/Koulukaverit

BLOGIT
Blogger (engl.) ja Vuodatus.net (suom.) ovat oivia esimerkkejä blogisivustoista. Blogeissa voi vapaasti(?) kertoa elämästään ja jakaa merkintöjään muiden kanssa. Bloggerissa (meittin blogi tällä sivustolla, jee!) voi jakaa kuvia, tekstiä ja ääntä. Blogin sisällön julkisuutta voidaan määritellä joko kaikille avoimesti tai yksityiseksi (lukeminen vain kutsusta jne), ja mahdolliset blogimerkinnät voidaan määritellä K18-materiaaliksi.

FACEBOOK ja IRC-GALLERIA
Facebook ja IRC-galleria ovat perinteisiä sivustoja sosiaalisen kanssakäymisen saralla. Sivustoilla voi jakaa merkintöjä, statuspäivityksiä, kuvia etc.

Huom!
Irkki ei ole sama kuin IRC-galleria. Irkki tarkoittaa IRC:tä, joka tulee sanoista Internet Relay Chat. Sosiaalinen media kylläkin sekin. Irkki on nk. pikaviestintäpalvelu, joka mahdollistaa reaaliaikaisen keskustelun Internet-käyttäjien välillä. IRC:iin pääsee tarkoitusta varten tehdyllä asiakasohjelmalla (esim. mIRC ja XChat) tai joidenkin WWW-sivujen kautta. Eli periaatteessa kyseessä eräänlainen chat. IRC:n historian aloitti suomalainen Jarkko "Wiz" Oikarinen 1980-luvun loppupuolella.

YOUTUBE
Vuonna 2005 perustetussa sivustolla voidaan jakaa videoita muiden kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti