keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Tapahtumia, knoppitietoa ja päivityksiä, vko 40/2022

Pitkästä aikaa merkintää... Pitäähän se vähintään kerran kuukaudessa jonkinlainen merkintä kirjoitella. Niin, että hengissä ollaan!

Josko mainitsisi muutaman tapahtuman näin alkuun? Eilen tiistaina (4.10.) oli korvapuustipäivä, tänään keskiviikkona (5.10.) on taas kansainvälinen opettajien päivä. Ja tällä viikolla vietetään ilmeisesti myös vanhustenviikkoa.

Kanelipulla eli korvapuusti on kait kaikille tuttu leivonnainen, pullan maustettu nimensä mukaan kanelilla. Harvemmin kuiten törmää kanelipullapäivään. Kyseistä päivää vietetään näin lokakuun alussa, ja alkujaan päivä on tullut ilmeisesti länsinaapuristamme Ruotsista. Ensimmäistä kertaa korvapuustipäivää vietettiin hieman ennen vuosituhannen vaihdetta vuonna 1999. Lisää korvapuustipäivästä ja siihen liittyvistä faktoista voi lukea vaikkapa Ylen artikkelista (4.10.2016).

Tänään Googlen sivuilla vieraillessani huomasin opettajia juhlistavan päivän. Vuodesta 1994 lähtien järjestetty tapahtuma... Aiheesta voi lukea lisää vaikkapa Wikipediasta (englanniksi), OAJ:n sivuilta (blogimerkintä vuodelta 2019) tai YK:n sivuilta.

Olikohan muita tapahtumia mainittavana? Tällä viikolla ilmeisesti vanhusten viikko. Kirjastossa järjestetään infotilaisuuksia ja opastuksia kirjaston palveluihin. Niinkään iän puolesta en tapahtumaa huomioinut (enhän ole vielä vanha?), vaan puhtaasti ammatillisista lähtökohdista. Olen vuosia ollut kansalaisopistolla vetämässä digiopastuksia, joten sitä kautta mielenkiintoa aiheeseen. Ja opinpahan tänään itsekin jotain uuttakin kirjaston palveluista. Olen tiennyt kirjaston tarjoamista sähköisistä palveluista eli e- ja äänikirjoista (esim. tabletilla luettavat tai kuunneltavat kirjat ja muut teokset). Mutta uutena on elokuvat. Ilmeisesti nykyään myös elokuvia pystyy kirjastokortilla lainaamaan. Kait? Pitää tutustua jossain vaiheessa tarkemmin miten toimii...

Olikohan muuta? Kun tapahtumat käyty läpi, niin vois laittaa hieman kuulumisia myös itseltäkin. Minulla on ollut kotisivut jonkin aikaa monien eri vaiheiden ja mutkien kautta Elisan palvelussa (Jippii-sähköpostin siirtyminen Elisalle jne). Nyt Elisalta ilmoitettiin, ettei yritys enää tarjoa kyseistä palvelua (ainakaan yksityisille, ainakaan samassa palvelussa kuin nyt) ja kotisivut sulkeutuvat vuodenvaihteessa. Eli tammikuussa 2023 ei enää ole Uulalla kotisivuja. Nyyh... Pari kuukautta aikaa ennen ko "katoaa bittitaivaaseen". Pitänee selvitellä löytyykö mistään halpaa tai ilmaista kotisivupalvelua. WordPress? WebNode? Mene ja tiedä, pitää selvitellä ja tutustua aiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti