perjantai 14. lokakuuta 2022

Sarjakuvia, ruokaa ja muisteloita

Kävin eilen kaupassa. Sorruin. Ostin pari heräteostosta. Tex Willer -sarjiksen ja mannapuuroainekset. Hitti vai huti?

Kävin tosiaan kaupassa, jauho-osastolla pysähdyin hetkeksi mannasuurimoiden kohdalla. Jäin pohtimaan ja miettimään. Pitäisikö ostaa? Milloinkas viimeksi olen kyseistä ruokaa syönytkään? Pakkohan se oli ostaa... Paketti völjyyn ja maitokaapille! Ohjeen mukaan tarvitaan mannasuurimoiden lisäksi litra maitoa ja ripaus suolaa. Suolaa on kotona, joten ei tarvi muuta ko maitopurkki. Ja tietysti kylmäkaapista myös mustikkakeittoa. Ei mannapuuro ole mitään ilman mustikkakeittoa!

Muistot vie kauas lapsuuteen, peruskouluaikoihin. Ollessani peruskoulussa 1990-luvulla kouluissa oli perinteisesti kerran viikossa nk. puuropäivä. Yleensä se oli perjantai. Muistaakseni. Kun tavallaan "päätti viikon", kun viikon viimeisenä arki/koulupäivänä puuroa. Ei taida nykyään olla kouluissa tarjolla puuroa. Tai no mistä tiedän, kun koulussa en varsinaisesti ole ollut... No, peruskoulusta pääsin jo 22 vuotta sitten (eli vuosisadan vaihteessa).

Joskus koulussa on ollut tarjolla mannapuuroa. Jostain syystä tykästyin kyseiseen puuroon, varsinkin mustikkakeiton kanssa. Toinen ruoka on makaronivelli, jota olen jäänyt kaipaamaan ja jota en ole saanut lie milloin viimeksi. Olenkohan kerran jompaa kumpaa tällä vuosituhannella syönyt? Tänään pitää keittää se mannapuuro ja katsoa millaista tulee.

Periaatteessa molemmat samanlaisella ohjeella keitetään molemmat ruuat. Eli litra maitoa keitetään ja lisätään joko 1½ desiä mannasuurimoita tai makaronia 100 grammia (suurustetaan tarvittaessa). Vaikuttaa simppeliltä tehdä. Toivottavasti yhtä simppeliä kuin joulu/riisipuuron keitto (tosin riisipuuron keitossa menee vartin sijaan tunti).

Mitäs vielä minä ostinkaan kaupasta? Niin juu, Tex Willerin! Kyseessä nk. maxi-tex eli taskarin eli Aku Ankka taskukirjan kokoinen opus. Olen ostellut silloin tällöin Willereitä, pääasiassa Maxi-Texejä. Ajankuluksi ostin, josko pitkästä aikaa lukaisis sarjiksia.

Voiko puhua keräilystä? Onko se keräilyä, jos ostaa silloin tällöin kirjan tai pari? Hajajulkaisuja, eli opuksen silloin tai tällöin? Ilman järjestelmällisyyttä, ei osta jokaista sarjan julkaisua? Keräilen, mutta en keräile systemaattisesti. Puuttuu niin sanottu punainen lanka? En minä tiedä, sanokaa te...

Tais olla tässä kaikki tällä kertaa, joten seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti