sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Sekalaisia merkintöjä, syyskuu 2022

Elokuu vaihtui syyskuuksi... Onpa äkkiä kulunut aika, tuntuu kuin vasta vaihtui kuukausi vaikka kohta pari viikkoa onkin jo kulunut syyskuuta.

Mitäpä on tapahtunut lähiaikoina? Lyhyesti ja ytimekkäästi: kaikenlaista. Työt alkoi nyt syyskuussa, kansalaisopiston tietotekniikan opetus on lähtenyt liikenteeseen aika hektisesti. Olen tehnyt kansalaisopistossa digiopastuksen hommia jo pari vuotta. Tai no, nyt alkoi neljäs vuosi... Eli opastan henkilöitä digiasioissa, mm. älylaitteiden (kännykät, tabletit) ja tietokoneiden käytössä. Miten eri ohjelmia käytetään, taulukkolaskenta-ohjelman käyttöä, netin käyttöä, tiedonsiirtoa (kuvat yms)... Kaikkea maan ja taivaan välillä.

Työt tosiaan alkoi nyt syyskuussa, vaikka kursseille ilmottautuminen alkoi jo elokuun puolella. Virallisesti omat työt eli opastus alkaa 12.9. alkavalla viikolla, mutta nyt olen parina päivänä ollut lähestulkoon koko ajan luurissa kiinni. Olen soitellut ja sopinut oppilaiden kanssa milloin ja missä opastus olisi. Ja ensimmäinen asiakas olikin jo opastuksessa viime torstaina.

Seuraavat pari viikkoa on aika kiireistä. Varauskalenteri taitaa olla sen verto täys tällä hetkellä, että seuraava vapaa aika taitaa olla syyskuun viimeisellä viikolla. Joten jos haluaa ajan, niin parempi varautua venymään jopa lokakuun alkuun.

Mitä vielä? Sainpa nyt päivällä kuulla, että kotikylä on yhtä paikkaa kuivempi keidas. Eli Rooperante, paikallinen pubi, oli eilen lauantainan tietojeni mukaan viimeistä kertaa auki. Tiedä sitten mitä tuleva tuo tullessaan, tuleeko Sodankylään toista pikkupubia... Oli kyllä erittäin tunnelmallinen paikka, tarpeeksi pieni ja "kotoisa" paikka käydä.

Ja sitten muihin poistumisiin. En edellisessä merkinnässä tainnut mainitakkaan Vesa-Matti Loirista mitään. Asia muistui mieleen, kun selasin YouTuben videoita ja törmäsin erääseen Vesku Show -videoon (jos kaikki toimii, niin video myös upotettu merkinnän loppuun). Veskuhan kuoli nyt elokuussa 2022, hautajaiset järjestetään nyt syyskuussa (läheisten kesken).

Törmäsin tosiaan Vesku Shown erääseen sketsiin, joka herätteli omalla tavallaan ja monella eri tavalla mieltä, positiivisessa mielessä. Sketsissä etsitään uusia esiintyjiä, ja esiintymisvuorossa Jope Ruonansuu, joka sketsin loppuosassa vetää Loiri-imitaation. Ruonansuuhan poistui joukostamme vuonna 2020 (kirjoitusvirhe korjattu)...

PS ja EDIT (12.9.22): Muistin juuri, että Sodankylästä lähtöisin oleva räppäri Stepa on tehnyt Rooperante-nimisen biisin.

2 kommenttia: