sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Helsingin-matka 26.6.-3.7.2022, vol. 1

Lomailin viime viikolla, kohteena rakas pääkaupunki Helsinki. Päätin jakaa postaukset useampaan eri merkintään, että helpompi useammassa osassa niin kirjoittaa kuin lukeakin.

Pitkästä aikaa "harrastin" matkailua. Nyt juhannuksen jälkeen läksin käymään Helsingissä. Onkohan siitä nyt kolme vuotta, kun viimeksi kävin viimeksi Helsingissä? Tai missään muuallakaan pitemmällä reissulla... Tuo koronaepidemia vaikutti aika moneen seikkaan, ja matkustus oli yksi niistä.

Lähde: KuvatON

Päätin loppukeväästä lähteä lomailemaan, kun aikataulullisesti sattui sopiva aika lomailuun. Olisin tehnyt matkan jo kesäkuun alussa, mutta silloin oli pari muuta juttua hoidettavana tai muuten "pakollisia". Elokuvafestarit kuun puolessavälin ja juhannus, niitten aikaan ei kannattanut matkustaa sattuneesta syystä... =D

Varasin majoituksen juhannuksen jälkeiselle viikolle. Ja hankin junaliput sunnuntai-maanantai-väliseen yöjunaan. Sain kyydin Rovaniemelle, tosin pari tuntia ennen lähtöä. En halua "hermoilla" lähdön kanssa. Ja samalla tapasin hyvää ystävääni, joka oli just muuttamassa Rovaniemelle. Sattumalta kuului radion uutisia, jossa mainittiin jostain raideliikenneongelmista. Mutta siinä vaiheessa ei vika ollut vielä mikään suuri.

Juna läks ajallaan, ja konnarikaan ei osannut sanoa muuta ko ajallaan ollaan Helsingissä. No mukavahan se oli sitten herätä vähän ennen kuutta Tampereella konnarin kuulutukseen. Rata poikki jne. PRKL!! Vaihtoehtona joko jää odottamaan radan valmistumista tai siirtokuljetuksena seuraavalle asemalle vian toisella puolen. Päätinpä sitten hypätä siirtokuljetuksella eli bussilla vikapaikan toiselle puolen eli Toijalaan. Ei siinä mitään, mutta kun busseja ei ollut lähellekkään tarpeeksi. Kolme tai maksimissaan neljä bussia, ja ei niihin mitään mahdu. Ja aikataulut venyy ja paukkuu minkä ehtii. Ihmisiä tulee lisää ja lisää sitä mukaa kun asemalle tulee lisää junia. Tai ihmisiä, joiden pitäisi lähteä Tampereelta. Kaaos! Bussi ehdi edes kunnolla pysähtymään, kun se on jo käytännössä täysi. Ihmiset sulloutuvat ovelle, että ehtisivät niille harvoille paikoille joita on tarjolla.

Itse tosiaan tulin Tampereelle (tai siis juna) siinä vähän ennen kuutta. Busseja tuli ja meni. Yhdeksän jälkeen soitin majoituspaikkaan, että en tiedä milloin pääsen jatkamaan matkaa. Onneksi myöhempi sisäänkirjautuminen onnistui... Puhelun jälkeen ja muutaman epäonnisen bussiinyrittämisen jälkeen hermot meni totaalisesti. Siispä automaatin kautta seuraavaan vapaaseen taksiin! Minä ala odottamaan ikuisuutta olemattomia busseja. Tampereelta Toijalaan alle puoli tuntia ilmastoidussa taksissa. Onni ja autuus neljän tunnin paahteessa odottelun jälkeen! Hyppäsin seuraavaan Helsinkiin menevään junaan, perillä nelisen tuntia alkuperäisestä saapumisaikaa myöhemmin. Ilmeisesti saivat Tampereen ja Toijalan välillä olleen sillan korjattua vasta puolenpäivän jälkeen, joten sitä junaa odottamalla olisin varmaan vieläkin matkalla. (Siis jos oisin jäänyt siihen yöjunaan, jolla tulin Tampereelle.)

Maanantain suunnitelmat meni uusiksi junahäslingin vuoksi. Missään en ehtinyt käydä, hyvä jos ehdin kunnolla majoittumaan jne. Seuraavana päivänä alkoikin kiertelemään eri käyntikohteissa... Kävin muutamassa museossa, pääasiassa taidetta ja historiaa. Nordean taidekokoelmaa ihailin yks päivä. Helsingin kaupunginmuseossa käväsin. Kaisaniemen kasvitieteellisessä puistossa tuli käytyä myös. Sinebrychoffin kokoelmiin tutustuin perjantaina. Siis siihen taidekokoelmaan, en olutvalikoimaan! Mutta käyntikohteista sitten seuraavissa merkinnöissä.


Linkit ja uutiset
Yöjuna Helsingistä Kemijärvelle saapui Ouluun noin 16 tuntia myöhässä, matka jatkui vielä busseilla – "Onhan tämä aika surkuhupaisaa", Yle 26.6./27.6.2022
Risto kökötti makuuvaunussa yli 12 tuntia ilman tietoa – tästä johtui juhannuksen junajumi, IL 27.6.2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti