tiistai 12. heinäkuuta 2022

Helsingin-matka 26.6.-3.7.2022, vol. 3

Jatketaas matkakertomusta... Vakaaseen ja tuttuun tapaan, eli parin päivän viiveellä 😁

Mihinkäs minä jäinkään viime postauksessa? Tiistain kohteesta taisin viimeksi kirjoitella, eli Helsingin kaupunginmuseosta. Nyt on vuorossa siis keskiviikon kertomuksia.

Keskiviikkona matkasuunnitelmissa oli käynti kahvilla erään hyvän ystäväni luona/kanssa. Oli mukana kaverin poikakin. Lie kuinka kauan olemme tunteneet, ja aina Helsingissä käydessä tavataan (eli tähän mennessä pari kertaa, pitkät välimatkat). Koska ystävä asuu Helsingin naapurikunnassa, piti matkaa taittaa vähän pitemmälle ja muulla kuin ratikalla tai jalan. Piti selvitellä mikä bussi ja linja olisi sopivin... Kun se löytyi, niin tapaamisaika lukkoon.

Muuta aktiviteettia en suunnitellut aamupäivälle, että ehtisin varmasti oikeaan bussiin ja oikeaan aikaan. (Sen verto "hermoheikko", että parempi tarpeeksi ajoissa että ehtii varmasti oikeaan bussiin.) Bussia odotellessa käväsin kahvilla päärautatieaseman uudessa (tai ainakin itselle uudessa) kahvilassa. Tais olla Cafe Eliel... Samalla hoksasin aulassa erään valokuvanäyttelyn. Helsingin päärautatieaseman Postihallissa kesäkuussa järjestetyssä Vapauden hinta -valokuvanäyttelyssä teemana oli Ukraina. Koskettavia kuvia, ennen ja jälkeen Venäjän aloittaman sotatoimien. Lisää näyttelystä voi lukea aseman sivuilta tai Helsinkipäivä-sivuilta.

Vapauden hinta -näyttely asemalla.
Matkaan! Ehdin bussiin ja matka taittui ihan mukavasti. Piti kytätä menomatka koko ajan pysäkkien nimiä, että oikealla pysäkillä osaisin jäädä pois. Oikea pysäkki löytyikin ja kaveri olikin vastassa.

Missäs kävimmekään kahvilla? Kohteena oli 1700-luvulla rakennetussa talossa sijaitseva Bembölen kahvitupa. Talon ja tilan historia ulottuu tosin Wikipedian artikkelin mukaan jo 1600-luvulle. Iäkäs paikka, erittäin kotoisa paikka.

Kahvittelun ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen suuntasimme SPR:n Konttiin. Kirppiskiertelyä siis tiedossa. Enpä ois uskonut, että olis niinkin isosta paikasta kyse. Iso hallillinen kirppistavaraa... Löysin pari kirjaa ja muutaman paidan. Eli ihan onnistunut kirppiskäynti.
Bembölen kahvitupa.
Kontti-kierroksen jälkeen oli tiedossa enää paluu Helsinkiin ja takaisin majoituspaikkaan. Paluumatkaa ei tarvinnut hermoilla sen kummemmin, ei tarvinnut miettiä millä pysäkillä jää pois kun pääteasema oli rautatieaseman vieressä Elielinaukiolla.

Kaikenkaikkiaan antoisa ja mukava reissu ja mukava päivä. Pitänee joskus ottaa uusiksi...

Lisää matkasta seuraavassa merkinnässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti