sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Kevään tekemisiä ja pohtimisia

Kevät etenee... Öööö... En osaa valita sanamuotoa: omalla painollaa, omalla vauhdilla, vauhdilla, hitaasti, tavanomaisesti? Valitse luettelosta paras ja mieleisesi vaihtoehto. Sanavalinnasta huolimatta, vuodenaika on muuttunut talvesta kevääksi. Päivä päivältä aurinko paistaa korkeammalta ja pitempään, (päivä)lämpötilatkin alkavat olemaan plussan puolella yhä useammin ja pitempään. Jopa täällä Lapissa Napapiirin tuntumassa. Hankikelit kestää silti pitkälle kevääseen. Jos luontoon haluaa mennä, niin saa vielä kahlata polviaan myöten lumessa. Mutta ennustan, että parin viikon päästä saa kaivaa kumikengät esille ja käyttöön, ettei villasukat kastu. Yleensä pääsiäisen aikaan on jo sen verto loskakeli, että saa harkita vakavasti kumisaappaiden käyttöä.

Kun puhetta tuli pyhistä... Pääsiäinen on tänä vuonna (2022) maaliskuun puolessavälin, eli käytännössä jo parin viikon päästä. Pääsiäisviikon aloittava palmusunnuntai on tänä vuonna 10.4. eli juurikin parin viikon päästä. Pitkäperjantai taas on nimensä mukaan seuraavana perjantaina eli tänä vuonna päiväys on 15.4.

Viikolla puhuimmekin juuri erään asiakaan kanssa pääsiäisestä. Oikeastaan aiheena oli mihin asti vielä on digiopastusta. Olen siis opettamassa tietotekniikkaa (eli opastan digilaitteiden kuten tietokoneiden ja älypuhelimien käytössä) kansalaisopistossa, ja tänä keväänä digiopastusta on pääsiäiseen asti. Pitääkin muuten päivittää kotisivuja kevään opetuksen osalta. Kotisivuilla on osio, johon olen kerännyt opetuksen tueksi materiaalia ja päivämääriä ym. Ja pitäisi vielä täydentää muutamalla hakusanalla ja koodipätkällä sivujen html-koodia...

Lähde:
hotellin FB-julkaisu

Niin, vielä pääsiäisestä muutama sananen. Taidan jo tietää mitä teen pitkänäperjantaina. Sattasessa on järjestetty perinteisesti pitkäperjantain porokisat. Siellä vois käyä pyörähtämässä. Ja illalla järjestetäänkin pitkästä aikaa standup-tapahtuma hotelli Sodankylässä. Koronajutun takia edellisen parin vuoden ajan tapahtumat ovat olleet peruttuja, joten nyt olis aikakin käydä jossain "tuulettumassa"!

Jos ei tosiaan mitään kummempaa tapahdu seuraavan parin viikon aikana, niin pitänee lähtä katselemaan pääsiäisviikolla tapahtumia. Toivottavasti sää on kaunis ja terveys hyvä...

Linkit ja lisämateriaali
Milloin on palmusunnuntai, miksi silloin virvotaan? Lue tärkeimmät tiedot palmusunnuntaista, Kotiliesi 19.3.2018 (päivittyvä artikkeli)
Pääsiäinen, virvonta, palmusunnuntai ja pitkäperjantai Wikipediassa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti