lauantai 4. joulukuuta 2021

Viikon 48/2021 kuulumisia

Marraskuu vaihtui joulukuuksi, eletään jo(?) neljättä päivää tätä kuuta. Aluksi ajattelin otsikoida postauksen tyyliin Joulukuun 2021 ekan viikon kuulumisia, mutta ei ole vielä täyttä viikkoa eletty. Joten mennään perinteisellä tyylillä...

Olenkohan tylsä? Tai siis olen huomannut, etten (aina) keksi mitään repäiseiseviä otsikoita. Turvaudun välillä tuttuun ja turvalliseen, ainakin otsikoiden suhteen. No, näillä mennään.

Viime ja tällä viikolla olen ollut työkkärin jollain kurssilla. Mikäköhän oikea termi on? Ei ole työllistämiskurssi, mutta kurssilla käydään läpi työllistämiseen tähtäävien toimintojen viilaamista. CV:tä ja hakemusta ja työllistämisen suunnitelmia ja... Kaikenlaista. Intensiivisempi kuin muutama vuosi sitten käymäni työkkärin 10 päivän kurssitus. Kävin siis vuonna 2018 jonkun vastaavan kurssin, eikä ollut yhtä... No sanottaisko toiminnallinen, syvällisempi. Jotenkin se kurssi tuntui olevan pelkkä läpihuutojutto. No ei siinä, sen kurssin jälkeen olikin jo toinen työllistämisjuttu. Ja sen johdosta olen nyt tuntiopettajana kansalaisopistossa (ei täyspäiväsenä tosin) tietotekniikkaan.

Asian vierestä, hieman karkasi muisteloihin. Takaisin siis nykyaikaan.

Olen viime aikoina viilannut CV:täni eli ansioluetteloani paremmaksi. Houkuttelevammaksi? En tiedä voiko minun opiskelu- tai työtaustallani CV:stä saada kuinka houkuttelevaa. Pätkätöitä ja -opiskeluita jne. No on se nyt sen verto päivitetty, että on tiivistetty yhden sivun mittaiseksi. Siis paperiversion, netissä oleva versio voikin olla pitempi (riippuen sivu- ja tulostusasetuksista). Aiemmin jaottelin kyseisen pamfletin kahden sivun mittaiseksi asiakirjaksi (mitä pidetäänkin maksimipituutena CV:lle). Yhdellä sivulla perustiedot ja opinnot, yhdellä sivulla työkokemus. Nyt sain tiivistettyä asiat yhdelle sivulle. Jos kiinnostaa, niin kotisivuilta löytyy CV-osio (ja pitäis löytyä tulostettava pdf-versiokin, jos osasin linkittää oikein).

Olikohan muuta työllistämiseen liittyvää? No keskiviikkona järjestettiin Redun Sodankylän toimipisteellä eli ammattikoululla opinto- ja rekrymessut. Siellä piipahdin pikaisesti katsastamassa mitä löytyy. Parilla pisteellä pysähdyin ja tiedustelin mm. parin koulun it- ja sähköalan koulutuksista (kesken kun ovat jääneet). Minkälaisia opintoja tarjoavat nykyään jne. Ei siinä mitään, voitin Tehyn arvonnassa bluetooth-kaiuttimenkin...

Ei ainakaan mikä turha käynti siis. Ja tulipahan halvat henkivakuutukset hankittua, eli ilmaiset heijastimet joka pisteeltä missä jaossa. Multa puuttuikin vielä kyseiset jutut. En kyllä ymmärrä mihin heijastimet aina katoaa. Liekö putoaa ja eikä huomaa katoamista? Ja tästä tulikin mieleen: ulkotakki pitäis pestä. Lie milloin viimeksi pesty.

Kylmä! Nyt viikonlopuksi pakkanen on kiristynyt mukavasti. Torstaina ja perjantaina lupailivat pakkasta 30 ja 35 välille, ellei peräti 40 astetta paikoin Pohjois-Suomea. Ennustukset ovat aina ennustuksia, joten aika näyttää putoaako noille lukemille. Viimeksi tarkistaessa mittari nimittäin ei ollut vielä edes -25 astetta. Tainnut olla 20 ja 25 välillä. No aika tosiaan näyttää kuis kylmä tästä viikonlopusta ja viikonvaihteesta tulee.

Jaahas... Lopuksi kohti tulevaa? Joulukuu kun on, niin vois alkaa tieten kohta jouluakin valmistelemaan. Tai no valmistelemaan ja valmistelemaan. Koristeita lähinnä mietin, jotain jouluista vois värkätä. Kenties muutama joulukoriste tjsp.

Seuraavaan kertaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti