tiistai 20. heinäkuuta 2021

Viikon 29/2021 (19.7.-) höpinöitä

Aiheen puolesta kenties tämän merkinnän olisi voinut kirjoittaa jo viime viikolla, kenties viikonloppuna. Mutta valitettavasti en jaksanut paneutua kirjoittamiseen. Mutta nyt päätin tarttua tilaisuuteen ja kirjoittaa merkinnän...

Mistä aloittaisin? Kenties terveysasioilla? Kesäkuun lopulla käväsin sairaal... hyvinvointikeskus Sopukassa (mehän voidaan hyvin jne). Kävin piikitettävänä, eli sain tän koronarokotteen. Seuraava rokotus olis syyskuussa. Ilmeisesti tarvitsee tehostepiikin 3 kuukauden päästä. Mediassa on väläytetty, että kolmaskin (tehoste)rokote olis paikallaan. Mutta tällä kertaa taidan tyytyä kahteen piikkiin.

Viime viikolla tuli käytyä Tankavaarassa. Voiko sanoa pitkästä aikaa? Oikeastaan... En muista milloin viimeksi kävin Tankavaarassa. Nuo korona-jutut ja rajoitukset ovat sotkeneet suunnitelmia jne.

Sen kuiten muistan, etten ole käynyt piiiiitkään aikaan aiemmin Koilliskairan luontokeskuksena tunnetussa paikassa. Kyseinen paikka on Tankavaarassa sijaitseva entinen metsähallituksen ja UKK-puiston infokeskus. Nykyään paikka/rakennus tunnetaan Sompio-talona. Joitain vuosia sitten paikka siirtyi Tankavaaran hallintaan. Näyttelyn sisältö oli pysynyt samanlaisena, aiheet siis. Ulkoasu oli luonnollisesti hieman muuttunut isännän vaihtuessa.

Sompio-talossa käynnin jälkeen suuntasin kultamuseolle. Museolla ei muutoksia sen kummemin, mitä nyt nuo korona-jutut (kasvomaskit, turvavälit jne) toivat omat "mausteensa" vierailuun. Vaihtuvana näyttelynä nyt tänä kesänä(?) on kultamailla vaikuttaneista naisista. Mielenkiintoinen infopaketti. Olisin tosin ehkä toivonut hieman enemmän esineistöä. Olisi tuonut jotenkin... Elävämmäksi ja lähemmäksi, konkreettisemmaksi. Mutta kyll se tälläki...

Reissu päättyi klassisesti ruokailuun Wanhan Waskoolimies -ravintolassa. Kullankaivajan hampurilaisen tilasin, erinomainen valinta. (Ehti hampurilainen hieman jäähtyä, kun uutisten lukeminen kilpaili aluksi huomiostani.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti