tiistai 25. toukokuuta 2021

Don't panic!

Tänään, 25. toukokuuta, vietetään pyyhepäivää, englanniksi towel day. Päivää on vietetty jo 20 vuotta, eli toukokuusta 2001 lähtien.

Päivää on vietetty Douglas Adamsin ja hänen Linnunrata-teoksien innoittamana. Teoksessa pyyhettä pidetään liftareiden ja matkaajien tärkeimpänä varusteena. Antaa suojaa ja apua tiukoissa paikoissa. Pyyheen lisäksi kirjasarjassa esiteltiin erittäin käyttökelpoinen neuvo matkaajille: Älä panikoi!

Sattumaa tai ei, mutta nyt parin viikon aikana olen lukenut Adamsin teosta. En tosin ole päässyt vielä päässyt kovin pitkälle lukemisessa, mutta enköhän ole saanut luettua teoksen nyt kesän aikana.

Asiasta kukkalaatikkoon. Tai ei kukkalaatikkoon, mutta luontoon silti. Mainitsinko viime merkinnässä muuttolinnut? Nyt parin edellisen viikon aikana muuttolintujen määrä on kasvanut huomattavasti. Pikkulintuja ainakin parveilee kohta liiankin kanssa takapihalla. Lokkeja on ainakin pari kappaletta pörrännyt läheisen vesistön tuntumassa. Puhumattakaan muista vesilinnuista. Mutta nyt viikon ajan on tuossa viereisessä lammikossa uiskennellut joutsenpariskunta. Etsiiköhän pesäpaikkaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti