lauantai 24. huhtikuuta 2021

Katsaus kirjallisuuteen (ja keräilyyn)

Tämän merkinnän voisi omistaa kenties kirjallisuudelle. Tällä viikolla "törmäsin" muutama kirjaan ja kirjallisuuteen liittyvä tapaukseen, josta voisi tarinoida. Törmätä on ehkä liian voimakas sanavalinta, ehkä paremminkin asioita joita tapahtui tällä viikolla.

Tässä eräs päivä kysyttiin kirjasuosituksia. Perinteisesti suosittelen Arto Paasilinnan teoksia, mutta kaikille varmaan kyseisen kirjailijan teokset "uppoa". Itse olen tykästynyt Paasilinnan teoksiin sen verto, että kirjahyllystä taitaa löytyä suurin osa romaaneista. Olisiko 2/3 teoksista? Paasilinnahan on julkaissut uransa aikana lähes 40 romaania. Uusin julkaistu teos taitaa olla postuumisti julkaistu "esikoisteos" Laki vaatii vainajia (teos WSOY:n sivuilla). En ole itse vielä lukenut kyseistä teosta, mutta voisi jossain vaiheessa hankkia sen. Kirjasta voi lukea lisää vaikka Ilta-sanomien jutusta (5.10.2019).

Eräänlaisena aasinsiltana voisi mainita Nätti-Jussin, Lapissa vaikuttanut ja legendaarisen tarinankertojan maineeseen noussut metsätyöläinen ja lentojätkä. Ilmeisesti Arto Paasilinnan ideaan tai/ja materiaaliin perustuen Lasse Lehtinen kirjoitti kirjan Nätti-Jussista kymmenisen vuotta sitten. Meinasin sanoa pari vuotta sitten, mutta näemmä aika rientää yllättävän nopeaa. Mielenkiintoinen kirja, voisi hankkia tämän(kin) kirjan joskus. Kirjasta lisäinfoa Kirjasampo-sivustolla. Fiktiosta faktaan... Lapin yliopisto julkaisi keväällä 2019 teoksen Nätti-Jussista. Useamman kirjoittajan tekemä teos, joka valottaa niin Nätti-Jussin elämää kuin hieman aikakauttakin. Vaikutti sen verto mielenkiintoiselta, että voisi kenties hankkia tämäkin... Kirjasta voi lukea vaikkapa Lapin yliopiston uutisesta. Niin juu, toisen uutisen mukaan kirjasta otettu kolme painosta lokakuuhun 2019 mennessä. Suosittu kirja siis.

Keräilen tosiaan kirjoja. Paasilinnan teoksien lisäksi olen kerännyt Mystiikan maailma -sarjaa. Kaikenkaikkiaan 17 osaa (tarkistetaan), joista yksi osa oli "kadoksissa" vuosia. Nyt tällä viikolla sain Rajaton ihmismieli -osan. Jeeee! Pitänee jossain vaiheessa ajatuksen kanssa lukea niin tämä kuin muutkin kirjasarjan kirjat.

Olikohan muuta tällä kertaa? Ei tule äkkiseltään mieleen... Mutta jos jotain tulee aiheesta mieleen, niin eiköhän sitä aina voi lisääkin kirjoittaa toiseen merkintään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti