sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Sekalaisia helmikuun merkintöjä (vko 7/2021)

Hetken piti miettiä mitä kaikkea on tapahtunut lähiaikoina, onko mitään maininnan arvoista tapahtunut. Ja mistä lähtisi liikenteeseen.

Niin, mistäs aloittais? Josko aloittais viime viikonlopun tapahtumista? Viikko sitten oli ystävänpäivä. Samalle viikonlopulle, oikeastaan samalle päivälle sattui myös laskiaissunnuntai. Tapahtumat osuivat siis tänä vuonna samalle sunnuntaille. En tiedä sitten kuinka usein ovat samana päivänä... Lehdet eivät ainakaan kovin asiaa hehkuttaneet, en ainakaan itse huomannut asiasta puhuttavan iltapäivälehdissä.

Vaikka ystävänpäivä olikin sunnuntaina, järjestivät eri järjestöt pienehkön tapahtuman järjestökeskus Kitisen pihalla jo perjantaina. Olikohan paikalla eläkeläisten porukka ja sotilaskodin myyntiauto. Pitihän se sitten kävässä perjantaina nauttimassa sotkun munkkikahvit. Lie milloin viimeksi sotkun munkkikahvia... Jos vuoteen en ole päässyt nauttimaan näitä makunautintoja, niin onhan se... No nyt kyllä katosi adjektiivit, voit täyttää tyhjän kohdan jollain positiivisella termillä.

Loukkasin kyllä käteni, kun käväsin kahvilla. Otin tukea noustessani korokkeelle (sen verto ylhäällä myyntiluukku, että tarvitsee korokkeen) ja samalla jotenkin nyrjäytin oikean olkapääni. Vihlasi ja muutaman minuutin tunnoton. Voiko olkapää nyrjähtää? Samaan tapaan kuin nilkat? No samantapainen tilanne kuiten. Viikonloppu meni olkapäätä varoessa, ja on se nyt pikkuhiljaa viikon aikana parantunut. Tosin nyt on alkanut hieman vihoittelemaan vastakkainen puoli, eli vasemman puolen joku lihas muistuttelee olemassaolostaan jos väärässä asennossa kumartuu (tjsp). No toivottavasti parin päivän sisään lakkaa muistuttelemasta...

Käväsin tällä viikolla pitkästä aikaa kirjastossa. Kirjoja en tällä kertaa lainannut, vaikka kotiin raahasinkin kassillisen kirjoja. Kirjastossa nimittäin poistomyynti, hinnat tais olla tyyliin euro/teos tai 2e/kassi. Puolentusinaa kirjaa tarttui mukaan. Muutaman "löydönkin" tein (ainakin omasta mielestä). Löysin Hannu Lukkarisen piirtämän Karvainen miespalvelija, joka perustuu Arto Paasilinnan teokseen Rovasti Huusosen petomainen miespalvelija. Minähän kerään (ja luen, tottakai) Arto Paasilinnan teoksia, joten tämä sarjis on oiva lisä kokoelmiin. Onkohan Paasilinnalta ilmestynyt vajaa 40 romaania? Näistä romaaneista kaksi on sovitettu sarjakuvaksi.

Mitäs (muita) kirjoja minä nyt ostinkaan? Pari sarjakuvaa, muutama tietokirjan, joitain fiktiivisiä teoksia. Vois varmaan mainita Vänrikki Stoolin tarinat. Jotenkin alkoi tuntumaan siltä, että kaikkien pitäisi tietää kirja, mutta kukaan ei ole lukenut sitä (vapaaehtoisesti). Kuuluu samaan kategoriaan Väinö Linnan Tuntemattoman ja raamatun kanssa, jokaisella pitää olla kirjahyllyssään "statussymbolina"?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti