lauantai 5. syyskuuta 2020

Uutisia luonnosta ja terveydestä sekä katsaus kirjallisuuteen

Seuraan sosiaalisessa mediassa paria uutissivustoa, ja välillä törmää mielenkiintoisiin uutisiin. Lueskelin viikonvaihteessa somen uutissyötteitä, kun huomasin erään STT:n linkittämän uutiseen, joka kertoo Lääkkeetön Itämeri -kamppanjasta. Uutisesta muistui edellinen merkintä, jossa kerroin ainakin 30 vuotta vanhasta lääkekaapin ohjevihkosesta. Jutussa nimittäin kerrotaan mm. mitä lääkkeille pitää tehdä, kun ne vanhenee ja kuinka ne tulee hävittää. Toisin kuin ennen, lääkkeet tulee toimittaa apteekkiin, josta ne toimitetaan jatkokäsiteltäväksi.

Kuka muistaa Noidan käsikirja -teoksen? Olen joskus hankkinut kyseisen teoksen uusintapainoksen, joka taisi ilmestyä muutama vuosi sitten. Suomalainen teos on ilmeisesti koostettu alkujaan Englannissa 1970-luvulla ilmestyneistä kolmesta teoksesta. Nyt tänä vuonna julkaistaan kirjaan kuuluva "neljäs osa". Noidan käsikirja: Aaveet -teos julkaistaan nyt syyskuussa 2020. Tiedän kyllä minkä kirjan ostan seuraavaksi.

Ensi viikolla olisi reissu Rovaniemelle. Ei olisi, vaan on... Väärä muoto. Eli psoriasiksen johdosta reissu tiedossa. Lääke vaihtuu, eli edellinen lääke loppuu ja aloitetaan uusi lääkitys. Jo on lääkkeellä hintaa... Olikohan reilu 3000 euroa yhden satsin hinta! No onneksi on tämä lääke/hintakattojuttu. Eli kun kalenterivuoden aikana tietty määrä täyttyy, niin hinta on huomattavasti halvempi (alle 3 euroa satsi). Katsotaan siten miten vaikuttaa. Tulevaisuudessa pistetään 3 kuukauden välein entisen 2 viikon välein. Helpotusta sekin...

Käväsinkin perjantaina hakemassa lääkkeen, tilaustavaraa nimittäin. Oli kylillä ruuhkaa, hyvä jos parkkipaikkaa löyty. Liekö syy se, että parissa paikassa jaossa ilmaista makkaraa. Ruuvikauppa eli rautakauppa muutti entisistä tiloista uusiin (kadun yli) ja elektroniikka- eli kodinkonekauppa oli ilmeisesti tehnyt remppaa. Molemmissa jonkinlaiset "avajaiset". Itse käväsin elektroniikkaliikkeessä, vihdoin ja viimein sain ostettua kännykkään suojakuoret.

Viikonloppuna on muuten jotain häikkää pankkitoiminnoissa. Tekee kai jotain huoltohommia. Korteissa saattaa esiintyä ongelmia ja nettipankit on kai kiinni.

Että sellaista tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti