keskiviikko 12. elokuuta 2020

Hyvää elokuista vuorokautta!

Kirjoitan tätä merkintää myöhään illalla, julkaisen merkinnän ajastetusti (eli suomeksi myöhemmin), merkintä luetaan jonain muuna ajankohtana. Siksipä en osaa toivottaa huomenta tai iltaa. Siksipä toivotan kaikki toivotukset sisältävän vuorokauden.

Heinäkuu on vaihtunut elokuuksi. Ilmat ovat viilentyneet. Voinee sanoa syksyn alkaneen. Ensimmäiset ruskalehdet ovat itse asiassa ilmaantuneet koivuihin. Muutamassa puussa on alkanut lehdet kellastumaan. Tosin en tiedä kuinka paljon koivun ruostetauti vaikuttaa ruska- ja värimuutoksiin (Lapin Kansa 8.8.2020 / maksumuuri).

Tulen varmaan kiroamaan muutaman kerran tätä Bloggerin uutta blogin asettelua. Tai siis mikä tämä käyttöliittymä onkaan, jossa blogin sisältöä muokataan. Nyt kuun vaihteessa Blogger päivitti käyttöliittymää, uudistuksia mm. tekstinmuokkauksessa.

Aiemmin esimerkiksi nk. enterin painallus teki rivinvaihdon. Teksti alkoi heti edellisen rivin jälkeen. Nykyään enterillä tulee tekstiin kappalenvaihto, eli kappaleen jälkeen tulee ylimääräinen väli tekstin/rivin väliin. Vaikea selittää... HTML-koodilla <br>-komennon sijaan <p>, jota itse en osaa tai halua käyttää. Enkä löydä enää tästä uudesta blogijutusta mistään paikkaa, mistä saisi tuon toiminnon vaihdettua.

Mitä muuta? Aiheet ja ajatukset harhailee... Mutta miten ois uutiskatsaus? Tai ainakin jonkinlainen linkkivinkki.

Luen sähköiset uutiset joko Ilta-Sanomien, Helsingin Sanomien tai/ja Ylen sivuilta.

Hesaria lueskelen silloin tällöin kun törmään mielenkiintoiseen uutiseen tai artikkeliin. Ongelmana näin Lapissa asuvana on lehden pääkaupunkikeskeisyys. No, nimikin sen jo kertoo mistä lehden uutiset koostuu. Ja kaikki uutisethan eivät ole sitten ilmaisia, eli osa artikkeleista on nk. maksumuurin takana (vain tilaajille tjsp).

Ilta-Sanomat ostan yleensä paperisena, mutta silloin tällöin tulee uutisia selailtua myös nettilehdestäkin. Ilttiksen uutiset ovat enemmän tai vähemmän "hömppätasoa", eli journalistinen taso on hieman eri tasolla kuin esim. Hesarilla (vaikka ovatkin samaa pytinkiä).

Ylen uutisia luen ehkä eniten näistä uutispalveluista. Ja kenties kattavin paikallisten uutisten osalta. Esimerkiksi Yle Lappi on kerää Pohjois-Suomen uutisia. Siitä plussat Yleisradion palveluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti