torstai 14. toukokuuta 2020

Viikon 20/2020 turinoita

Eletään jo keskiviikkoa, kun kirjoitan tätä merkintää (taitaa merkinnän julkaisu tosin olla vasta torstaina). Ja edellisestä merkinnästä pari viikkoa... Klassinen aloitusmantra: kuluupas tuo aika nopeaa. Mihin tämä aika kuluu, vaikka mitään ei tekiskään!

Mitä on tapahtunut? Pitää laittaa mietintämyssy päähän... Ei ole nimittäin tapahtunut mitään erikoista. Ainakaan minulle itselleni. Perus settiä, eli kotona oleskelua, ruokakaupassa käyntiä, kirjojen lukemista... Innostuin kyllä panostamaan hieman elektroniikkaan ja vapaa-aikaankin. Innostuin viime viikolla hieman shoppailemaan. Osittain pakon edestä ja osittain hetken mielijohteesta.

Olen pitempään vikonut puhelimen erästä "ominaisuutta". Puhelin vähän väliä valitti muistin vähyyttä. Puhelimen oma rajallinen muisti pirun vähäinen, ja aina tuli "Vapauta muistia" -tekstiä vaikka kuinka yritti turhaa tavaraa poistaa. Perjantaina kyllästyin ihan totaalisesti ja päätin hankkia uuden kännykän.

Perinteinen tarkistus netistä, minkä hintasta tavaraa olis tarjolla. Löysin sopivan luurin, niin muistin määrältä kuin hinnaltaan. Ja koska Sodankylästä löytyy ketjun liike, päätin ostaa luurin sieltä... *huokaus* Eihän ne hinnat netissä ja kivijalkakaupassa pidä yhtä. Vieläkään. Pari kymppiä oli hinta enemmän mitä netissä. Ei siinä, olin päättänyt ostaa puhelimen ja sen myös ostinkin. Taisin muutaman euron saada alennusta, joten ei voi valittaa. Ainoa harmitus oli se että tällä viikolla olis saanut kympin halvemmalla...

Olinkohan muuta? Kyllä minä viikonloppuna harrastin hieman nettishoppailua. Selailin pitkästä aikaa Discshop-sivustoa. Lie milloin viimeksi ostanut ja tilannut levyjä, ihan siis uutena uutena. Kirppikseltä olen kyllä pari levyä käytettynä, mutta uutta lie milloin viimeksi. Tosiaan, mukaan tarttui pari kokoelmaboksia. Piti tilata Star Wars eli Tähtien sota -elokuvaboksi ja Game of Thrones -sarjan kaikki kaudet. Onpahan tekemistä... Tähtien sota -sarjassahan on nimittäin 9 elokuvaa ja GoT-sarjaa on tehty kahdeksan kautta.

Käväsin tossa saunassa ja mieleen juolahti eräs tietotekniikan termi. Oikeastaan ja tarkemmin ottaen internettiin ja kotisivuihin liittyvä termi: hakukoneoptimointi. Eli lyhyesti selitettynä sivuston rukkaaminen, niin että sivu(t) löytyvät helposti esimerkiksi Googlen hakutuloksista kärkipaikoilta. Mutta taidan jättää aiheen syvällisemmän käsittelyn seuraavaan merkintään.

Muut höpinät

Viikonloppuna pari julkkista siirtyi manan majoille. Näyttelijä Ritva Valkama kuoli perjantaina 8.5. Ja lauantaina 9.5. uutisoitiin muusikko Little Richardin poismenosta.

Lisää voi lukea vaikkapa IS:n artikkeleista: Ritva Valkama ja Little Richard.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti