tiistai 17. maaliskuuta 2020

Sekalaisia merkintöjä, viikot 11&12/2020

Otsikkona voisi olla myös uutisvirrasta poimittua, sillä (suurin) osa merkinnästä käsittelee uutisia. Eli siis uutisissa olleita asoita.

Opistonmäellä on jälleen romahtanut rakennus. Oikeastaan osa rakennuksen kattoa on liukunut pois paikoiltaan rikkoen samalla osan seinärakenteita. Rakennus ei siis ole romahtanut kokonaan.

Kyseessä on kouluna toiminut rakennus, joka suljettiin pari vuotta sitten mm. sisäilmaongelmien vuoksi. Tapahtumien kulkua ja lopullista syytä tutkitaan. Asiaan on voinut vaikuttaa mm. lumen määrä. Viime aikoina nimittäin pari rakennusta on sortunut lumikuorman vuoksi. Esimerkiksi n. kuukausi sitten samalla alueella sijainnut "rättikattoinen" jäähalli sortui (Yle 10.2.20). Tänä talvenahan lunta on ollut normaalia enemmän.

Koulun romahtamisesta voi lukea vaikkapa kunnan kotisivuilta sekä Ylen ja Lapin Kansan uutisista.

Tänä talvena on maailmalla (ja Suomessakin toki) riehunut nk. koronavirus, kansainvälisesti c-kirjaimella corona. Pandemiaksi laajentunut epidemia on vaikuttanut jokaisen arkeen, tällä viikolla esimerkiksi Suomessa virastoja, työpaikkoja, kouluja ja eri paikkoja on suljettu, laitettu "karanteeniin" ettei virus leviä jne.

Opiston FB-julkaisu
Itsekin jouduin tämän epidemian vuoksi perumaan tunteja. Olen siis ollut kansalaisopistolla vetämässä digiopastusta, ja tällä viikolla tosiaan jouduttiin laittamaan koko opiston opetus "jäihin".

Opetusta järjestetään toki netin välityksellä. Opistolla on muutama verkkokurssi, ja nämä vielä pyörivät. Eivät vaadi läsnäoloa, joten pöpöjen leviämisestä ei ole pelkoa. Vaikka vetämäni digiopastus ei olekkaan verkkokurssi, löytyy materiaali verkosta. Eli jos haluaa tutustua ja/tai opiskella aiheeseen, materiaali löytyy täältä.

Toivottavasti jossain vaiheessa tämä tautiepidemiajuttu hellittää ja maailmanmeno normalisoituu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti