torstai 23. tammikuuta 2020

Uutisvirrasta poimittua, hätä- ja kotivaraa sekä muuta sekalaista höpinää

Lueskelin erästä MT:n artikkelia (6.1.2020), jossa muistuteltiin varautumaan esimerkiksi myrskystä johtuvan sähkökatkon varalta. Eli mitä kaikkea kotoa tulisi löytyä parin päivän varalta. Puhutaan kotivarasta tai hätävarasta, jonka avulla selviää, kun nk. normaali elämä häiriintyy (eli esim. sähkökatkon vuoksi. Parin kolmen päivän ajaksi ruokaa, juomaa ja muita tarvikkeita.

Aloin miettimään olenkohan itse miten varautunut sähkökatkoon. Makaronia löytyy pari pussia, jauhoja ja muita perustarvikkeita myös... Kylmässä säilyvät tuotteet saattaa tuottaa ongelmia jääkaapin lämmetessä, mutta nehän voi talvella kantaa kylmälaukussa ulos pakkaseen. Ainoa ongelma on ehkä vesi ja nesteet. Ei löydy sankoa täynnä vettä, joten pitää varmaan alkaa lunta sulattamaan?
***  ***  ***  ***
Tarkastelin blogitilastoja alkuviikosta. Ikuiset ihmettelyt kävijämäärien epämääräisistä epätasaisuuksista... Mutta eipä siitä enempää.

Blogialusta tilastoi myös hakusanoja, joilla blogi on löydetty. Ilokseni, tai hämmästyksekseni, eräs hakusana nousi tilastoihin: Kurjat kuppilat. Piti hieman miettiä miten noilla hakusanoilla on minun blogiin eksytty. Mutta sitten muistin, että olenhan minä pari merkintää tehnyt kyseisestä ohjelmasta. Esimerkiksi pari vuotta sitten Jyrki Sukula vieraili Tankavaarassa kuppilaa auttelemassa (kts. Ruokaa ja remonttia a'la Sukula & Ramsay -merkintä huhtikuulta 2018).

Löytyisköhän tuo ohjelma vielä jostain? Pitänee selvitellä...

Huomasin juuri, ettei blogin oma hakutoiminto toimi täysin oikein. Tietokoneversiossa (nk. työpöytänäkymä tai -versio) blogissa on hakutoiminto, jolla voi etsiä blogin sisällöstä asioita. Laiskana miehenä yritin etsiä edellistä Kurjat kuppilat -merkintää. Ei löytynyt blogin omalla haulla. Mutta Googlen haulla löyty. Kumma...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti