keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Kylmä!! Pakkasviikko 5/2020

Lähde
Täällä on kylmä! Pakkasta 30 astetta!

Viikonloppuna alkoi lämpötila painumaan alaspäin, sunnuntaina oli jo paikoin -30 astetta. Ellei peräti kylmempääkin... Keskustan alueella tais pysytellä 30 asteen tietämillä, muualla saattoi olla melkein 10 astetta vähemmän (tai enemmän, riippuen numeroiden luku- ja tulkintatavasta).

Kylmintä taisi olla lähes 40 astetta. Lapin Kansan nettiuutisen (28.1.2020, maksumuuri) mukaan -38,3 astetta mitattiin Sodankylässä, Vuotson mittausasemalla. Kylmää siis!

Itellä hyytyi kyyti sunnuntaina. Akku nimittäin loppu starttauksessa. Tarkoitus oli "lämmittää" autoa, ettei se hyytyis ihan kokonaan. Mutta eipä tehnyt mitään, akku sanoi kaput. Eli teki päinvastaisen mitä oli tarkoitus tehdä =D
Pakkastilanne tiistaina pohjoisimmassa Lapissa (LK)

****  ****  ****

Uutisvirrasta poimittua
Maanantaina 27.1. vietettiin vainojen uhrien muistopäivää. Aiheesta voi lukea enemmän vaikkapa Ylen uutisesta. Olikohan niin, että toisen maailmansodan tapahtumista olisi nyt kulunut 75 vuotta?

Tällä viikolla on Suomesta tavattu korona-virusta. Alkujaan Kiinasta tullut juttu. Ilmeisesti samaa maailmanlaajuista epidemia-juttua kuin aiemmatkin pöpöepidemiat (lintu- ja sika-flunssat), eli tavallista nuhaa ärhäkkäämpää pöpöä liikenteessä. Ensimmäinen todettu tapaus on nyt hoidossa Lapin keskussairaalassa. Olikohan alkujaan Inarissa/Ivalossa, jossa aasialainen turisti olisi hakeutunut terkkariin nuhaoireiden vuoksi. Asiasta voi lukea lisää vaikkapa Ylen uutisista.
****  ****  ****
Muut höpinät

Tilastoja!! Ja minä se jaksan aina ihmetellä!

Mistä kuiten tulee nuo usean kymmenen kävijän piikit? Aiheuttaa niin ihmetystä, inhoa kuin jee-tunteitakin. Mukava kun porukkaa käy, mutta samalla miettii onko edes oikeita käyntikertoja (onko botteja jne).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti