sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Sekalaisia merkintöjä, elo-syyskuun vaihde 2019

Lueskelin viikonlopun lehteä, kun huomasin artikkelin lasten liikkumisesta ja liikunnasta. Oikeastaan jutussa pureuduttiin erään paikkakunnan liikuntatarjontaan. Jutussa kerrottiin äidistä, joka oli huolissaan liikuntaharrastusten vähyydestä. Keskiössä lähinnä liikuntaa tarjoavien paikkojen/tahojen määrää ja vähyyttä.

Hieman ihmetytti artikkelin valitsema kohde. Voiko sanoa kohde? Tapa, jolla juttu kirjoitettu ja mihin se kohdistuu. Jutussa käsiteltiin pelkästään kansalaisopiston tarjontaa. Heräsi kysymys... Järjestääkö Kittilässä liikuntaa muut kuin opisto? Eikö paikkakunnalla ole liikuntajärjestöjä, jotka järjestäisi liikuntaa?

Vaikea sanoa mikä tilanne on Kittilässä, voin verrata asiaa vain oman kokemuksieni ja oman kotikunnan kautta. Sodankylässä on ainakin kolme tai neljä liikuntajärjestöä, joiden kautta voi harrastaa liikuntaa. Löytyy jääkiekkoa, jalkapalloa, lentopalloa. Sosiaalisessa mediassa pari järjestöä on aktiivisesti mainostanut mm./esim. jumppaaikatauluistaa ja muista aktiviteeteistaan. Lisäksi kunnan liikuntapalvelulla on omat liikuntaohjelmansa. Mikä on siis tilanne naapurikunnassa? Onko heidän liikuntaharrastukset vain ja ainoastaan kansalaisopiston kurssien varassa? En osaa sanoa...


Pari tapahtumaa elo-syyskuun vaihteesta kenties?

Elokuun viimeisellä viikolla vietetään venetsialaisia. Venetsialaisia on juhlittu kauden vaihtuessa kesästä syksyyn. Wikipedian mukaan veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla; pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana.

Eilen vietettiin (myös) Suomen luonnon päivää. Päivää vietetään siis elokuun viimeinen lauantai. Samaan aikaan järjestettiin myös Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumaa.


Viikon aiheet olivat tässä tällä kertaa. Aion lähteä tästä kohta kauppaan ja sen jälkeen elokuviin. Lapinsuussa näytetään Crawl-elokuva. Ilokseni huomannut, että lähiaikoina ovat näyttäneet useampaa elokuvaa päivän aikana. Aiemmin näytöksiä/elokuvia oli yksi per päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti