perjantai 2. elokuuta 2019

Sekalaisia huomioita, vko 31/2019

Olenkohan jo ihmetellyt (nuorison vaate)muotia? Ei varsinaista muotia, mutta en osaa muuhunkaan kategoriaan sitä laittaa... Eli kyseessä kännykät. Mihin nuoriso laittaa kännykkänsä? Taskuun. Mutta mihin taskuun? Perstaskuun, eli takataskuun. Onko järkeä? Istut alas, niin mitä tapahtuu? Riski laitteen rikkoontumiseen erittäin suuri.

Aikoinaan kritisoitiin sitä, kun miehet laittoivat lompakkonsa takataskuunsa. Varsinkin nuoriso tuntui olevan kauhuissaan kuinka kyseinen tapa näytti iljettävältä. (Ainakin minun mielestäni nuoriso oli eniten kritisoimassa.) Ja mitä samat henkilöt nykyään tekee? Samaan taskuun tunkemassa lompakon sijaan kännykkää?

Ja muihin asioihin...

Viime lauantaina (27.7.2019) käväsin Piitsipubilla. En suinkaan viettämässä kaunista päivää, vaan katsomassa standuppia. Kesäpojat 2 -kiertue oli esiintymässä pubilla. Iikka Kivi, Saku Torssonen ja Tommi Ylimäinen vetivät parin tunnin keikan. Onkohan kaikki jostain Oulun seudulta? Joku tais olla Kemistä ja joku oli alkujaan jostain muualta... Mutta keikka oli erinomainen, huvittava. Iikka Kivi oli porukasta kaikkein sujuvasanaisin, muitten huumori ei itelle oikein auennut. Muuten keikka oli kyllä odotuksettäyttävä.

Sain haltuuni erikoiseuron jostain vaihtorahoista. Tällä kertaa kyseessä oli risurahana tunnettu kolikko vuodelta 2004. Eräiden lähteiden mukaan (IS 9.11.2016) kolikon arvo olisi 10-kertainen eli 20 euron arvoinen.

Mistä saan erikoiseuroja? Kuinka tunnistaa sellaisen? Itse olen kolikkoni haalinut suoraan kierrosta, yhtään erikoiseuroa en ole suoraan ostanut mistään keräilyliikkeestä. Aina kun saan vaihtorahoissa erikoiseuron, laitan sen sivuun ja talteen. Pikaisella vilkaisulla näkee onko kolikko säilyttämisen arvoinen. Vuosien saatossa silmä on harjaantunut näkemään onko kolikossa jotain "erillaista". Suomalaisissa kolikoissa kuva-aiheina ovat vaakunaleijona, lentävät joutsenet ja hilla(nkukka). Mikäli kolikossa on jokin muu kuva-aihe, syynään kolikon tarkemmin. Jos sattuu olemaan erikoiseuro, niin talteen.

Paljonko erikoiseurot maksavat? Lähtö/myyntihinta on pääsääntöisesti on ollut nimellisarvo tuplaten, eli vajaalla viitosella saa kierrossa olleen kolikon. Parempikuntoiset (yleensä "suoraan pakasta") maksavat vähän enemmän. 5-10 euroa?

Seuraavaksi kulttuuritapahtumien pariin. Elokuu alkoi ja samalla alettiin viettämään Sompion suvi -nimistä tapahtumaa. Aiemmin tunnettu myös Sodankylä-viikko(i)na. Hieman hämmästellen lueskelin ohjelmakattausta. Itse asiassa pieni huolestuminenkin alkoi painamaan. Pari hassua tapahtumaa? Eniten edustettuna vaikuttaisi olevan Tankavaarassa järjestettävät kullanhuuhdontakisat oheistapahtumineen. Kulttuuria sekin, mutta olisin toivonut enemmän tapahtumia myös keskustan alueella/-lle. Kirkonkylällä asuvana Luosto nuorten klassisenmusiikintapahtumineen tai Tankavaara kultatapahtumineen on ehkä liian kaukana.

Huomenna lauantaina (3.8.19) järjestetään Nilimellassa watercrossit, eli moottorikelkoilla rällätään vesikossa. Pitäskö käydä? Illalla ehkä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti