perjantai 26. heinäkuuta 2019

Opiskellaanko?

Käväsin pitkästä aikaa työkkärin sivuilla (siis nykyään virallisesti TE-palvelut), tarkistamassa onko omissa tiedoissa mitään uutta ja oisko mitään mielenkiintoista tarjolla.

Ei ollut mitään erikoista työpaikkojen suhteen. Perinteiset myyntiassistentti-haut (eli suomeksi puhelinmyyjät) olivat pääosassa. Sivuilta löytyy myös koulutusehdotuksia. En tiedä millä kriteereillä tai algoritmeillä (-rytmeillä?) ehdotukset ovat tehty, mutta aina jaksaa hämmästyttää.

Tarjolla olisi pari koulutusta, jotka... No ovat erittäin osuvia ja mielenkiintoisia, sanotaan näin. Rekkakuskia minusta ei saa kirveelläkään, hitsaamista voisi harkita. (Jos terveys olisi yhtään parempi, iho/psoriasis ei kestä kovin paljon noitten töiden juttuja.) Mutta nuo kotouttamiskoulutukset jaksavat aina hämmästyttää. Ei ole nimittäin eka kerta, kun noita kursseja näkyy noissa koulutusjutuissa.

Vaikutanko minä kuinka paljon ulkomaalaiselta? Vai onko nuo ehdotelmat kaikille samat, siis ehdottaa kaikille taustoista riippumatta? En tiedä...

Huomasin tuossa yhden ilmoituksen kohdalla kielten taitotasot. Onko samat kuin peruskoulussa olleet (olevat) tasojutut? Peruskoulussa on puhuttu A- ja B-kielistä. Ja tarkemmin tarkastellen taitotasoja on kolme tasoa (A/B/C) ja jokaisessa vielä eri lisätasoja. Aalto-yliopiston sivuilta löytyy tarkemmat kuvaukset taitotasoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti