maanantai 8. heinäkuuta 2019

Huomioita matkan varrelta ja tulevaa, vko 28/2019

Se on maanantai, heinäkuun toka viikko pärähti käyntiin. Käväsin tuossa pikasesti sotilaskodissa munkkikahvilla. Vilinää ja vilskettä. Nimittäin tänään uudet alokkaat aloittavat Jääkäriprikaatissa (ja intissä muuallakin). Yleensä päivällä sotkussa hyvä jos kourallinen porukkaa kahvilla...

Lapissa palvelukseen astuu n. 1100 alokasta, joista n. 650 Sodankylään, n. 350 Rovanielle ja n. 130 Ivaloon. Luvut Ylen uutisesta.

Mitä vielä? Tavaroita vein kierrätykseen, vanhoja sähköromuja kassillisen. Tavaroita käyty hieman läpi, ja osa menee myyntiin kirppikselle. Tän ja ens viikon on varattuna pöytä. Vaatteita ei iteltä ole, pääasiassa kirjoja ja astioita (Arabian lautasia).

Hei! Nyt tarttis saada matkavinkkejä pääkaupunkiseudun käyntikohteista! Hakusessa pienen budjetin kohteita (lue ilmaisia). Otin itteäni niskasta kii ja varasin ittelleni matkan. Tai siis tarkemmin majoituksen neljäksi yöksi Helsingistä. Viimeksi käynyt Hesassa varmaan 2011, ja silloinkin oli kyseessä psoriasis-kuntoutusjakso. En edes muista milloin olisin ollut kunnolla lomalla (loma ja loma)... Tai ainakaan matkustanut ilman "pakottavaa tarvetta".

Hetkinen! Kävinhän minä viikonloppureissun kaverin kanssa etelässä, kun Moskovan sirkus kävi Helsingissä. Ööö, kolme kesää sitten?

Aikomuksena olis käydä ainakin museoissa. Taidepuolelta Ateneum ja Kiasma, muita kohteita mm. Päivälehden museo, Kansallismuseo sekä Luonnontieteellinen museo. Onko muita kohteita, joissa vois käydä? Kirkot kenties? Uspenskin katedraali ja Tuomiokirkko? Jos yhden päivän pyhittäisi taiteelle, yhden päivän pyhittäisi tieteelle ja historialle, kirkot läpihuutojuttu...

Entäpä Tallinna? Vois päivän reissun sinne(kin) tehdä. Passinhan minä jo hankin tässä reilu viikko sitten.

Olikohan muuta? Junalippu Helsinkiin hommattu, majoitus varattu, ohjelma suurinpiirtein tiedossa. Varasin majoituksen Eurohostellista, halpa ja sopivalla paikalla. Laiskuuttani en kummemin vertailuja tehnyt, vain Eurohostellin ja Omenahotellin välillä tein pientä vertailua. Paikat tiesin entuudestaan hinnaltaan ja sijainneiltaan hyviksi, piti vain selvitellä kummassa halvempaa. Eurohostellissa oli 50-150 euroa halvempi, joten se voitti.

Hinnoista kun puhe... VR:n hinnat huipussaan, ainakin makuupaikkojen suhteen. Katsoin vasiten makuupaikkojen hintoja. Kohta yhtä kallis kuin viikon majoitus Helsingissä. Istumapaikalla mennään...

Olikhan muuta? Kirppistavaroita lajiteltu. Ja erikoiseurolöytö... Kokoelma karttui jälleen uudella kolikolla.

Taisi olla tässä kaikki tällä kertaa. Joten seuraavaan kertaan!

Linkit
MyHelsinki
- Ateneum
- Kiasma
- Päivälehden museo
- Kansallismuseo
- Luonnontieteellinen museo
- 10 x kauniit kirkot Helsingissä
- Helsingin tuomiokirkko
- Uspenskin katedraali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti