tiistai 16. heinäkuuta 2019

Helsinki 2019, day 2 (ti 16.7.)

Aluksi vielä eilisestä juttua. Pari juttua jäi kirjailematta illasta, koska ehdin julkaista tekstin jo aiemmin päivällä.

Käväsin illalla vielä lyhyellä kävelyllä. Lyhyt ja lyhyt, vähintään puoli tuntia ja kilsa tai pari. Piti kellottaa matka, eli kuinka kauan menee kävellessä paikkaan X. Sovin ystävän kanssa tapaamisen keskiviikolle, piti tietää matkaan kuluva aika, ettei myöhästy. Mutta siitä sitten myöhemmin. Kellottamisen jälkeen päätin käväistä vielä lyhyellä kävelyllä. Päädyin kuvailemaan lähiseudun kirkkoja ja nähtävyyksiä. Kuviin tarttui mm. Uspenskin katedraali ja Helsingin tuomiokirkko sekä kunniavartiosto pressanlinnan vieressä.

En tiedä onko vartiostolla vartija 24/7 ympäri vuoden, mutta oli mies vartiossa oven eessä kun ohi kävelin ysin jälkeen. Näytti kyllä niin vahamaiselta, etten tiedä oliko nukke vai oikea solttu.

Kävelyretken aikana puhelimeen ilmestyi "hälytys". Säikähin jo että hälyttääkö mun saaneen jonku laakin. Ei onneksi! Onnittelun tapainen kymppitonnin rikkoutumisesta. Päivän aikana kertynyt yli 10 000 askelta. En tiedä miten luuri mittailee askeleita, saattaa olla enemmänkin.
Askelmittarin lukemat
Tänään tiistaina museoista vuorossa Ateneum ja Kiasma. Olisin käynyt jo eilen Ateneumissa, mutta olikin kii maanantaisin. Taidepainotteinen päivä siis. Vaikka Ateneum onkin keskittynyt vanhempaan aineistoon, on siellä myös välillä uudempaakin tuotantoa. "Uudempaa" tuotantoa, esimerkkiteos taisi olla 1960-luvulta (tekijä muistaakseni Kain Tapper). Teos oli reilun metrinen parkattu ja lovettu koivupölli. Mietin hetken, jos toisenkin. Mietiskelin missäs olenkaan nähnyt vastaavaa. No metsähommissa tietysti! Jos puut eivät ole menneet sellu-tai vaneritehtaalle, niin vastaavista pöllinpätkistä ollaan tehty rakovalkeat. Jatkomietinnän paikka ja ehdotus metsureille tai kaikille, joilla saha pysyy kädessä. Ammatinvaihto tiedossa? Alkakaa taiteilijoiksi. Työnkuva ja alkupään työt ei välttämättä muutu, mutta lopoutuotoksen voi myydä paperitehtaan sijaan taidemesenaatille.
Kuvia Ateneumista
Kiasma on keskittynyt uudempaan taiteeseen. Moderni taide oikea termi nykyajan taiteelle? Kuvien lisäksi liikkuvaa kuvaa, ääntä, sekatekniikkaa, installaatioita... Eräs mediassakin noteerattu taiteilija on Iiu Susiraja, jonka teoksia Kiasmassa näin. Kohuaherättäviä teoksia, se on totta.
Niin, juu... Poikkesin myös Postitalossa, jossa oli myö esillä urban explorer -ilmiöön perustuvia valokuva. Eli ihmiset kuvanneet autioituneita asioita. Mielenkiintoinen setti. Postitalossa asoidessa postitin pari korttia kotipuoleen. Lisäksi lähetin kortin myösitellekin. Oli nimittäin erikoisleiman paikka...

Mutta nyt nukkumaan! Kello paljon, ja huomenna aikanen herätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti