maanantai 15. heinäkuuta 2019

Helsinki 2019, day 1+1 (su 14.7. ja ma 15.7.)

Ensimmäinen päivä Helsingissä. Matkaan lähdin tosin jo eilen, joten siitä ekasta matkapäivästä otsikon +1 merkintä.

Rovaniemen asemaravintola, Assa
Läksin matkaan sunnuntaina iltapäivästä. Kolmen jälkeen olin liikenteessä, bussi lähti vähän ennen neljää. Rovaniemellä olin kuuden maissa, kun astuin asemaravintolaan odottamaan klo 21:15 lähtevää yöjunaa. Olipas aseman ravintola muuttunut! Käsittääkseni pari syksyä sitten tehty pinta(?)remonttia: kalustusta uusittu kassalinja oli vaihtanut hieman paikkaa, ja entisen levydivarin paikalle oli tullut kabinetti.

Ysiltä illalla lähti juna, perillä oli ysiltä. Eli 12h matkaten... Ja oon vielä huonouninen mitä tulee paljon porukkaa oleviin paikkoihin. (Jee, antisosiaalisuus ja sosiaalisten tilanteiden pelko kunniaan!)
Matkan varrelta eli Tampere
Latailin matkalla suositeltun Helsingin joukkoliikenneyhtiön applikaation, jolla saa esim. ratikkalippuja vaikkapa koko päiväksi -periaatteella (päivälippu-nimisiä?). Helppo homma, kun astuu vaan ratikkaan eikä tarvi huolehtia lipuista. Ainoastaan jäi mietityttämään olisiko pitänyt kuitata ostettu lippu jossain? Vai riittääkö, että näyttää vasta sitten kun lappuliisa aikoo kirjoittaa tarkastusmaksua eli "sakkoja"? En mä tiiä...

Tosiaan, helpottanut vähän ratikat. Ei tarvi kävellä joka paikkaan ja ei tarvi pelätä niin paljon mahdollista kramppia eli suonenvetoja jaloissa.

En suunnitellut alkujaan tälle päivälle mitään ohjelmaa. Ainoastaan kaupassa ja syömässä käynti. Siis hostelliin sisäänkirjauksen lisäksi. Ekstemporee eli hetken mielijohteesta hoksasin, että tässä on luppoaikaa. Käydääs museossa! Ateneum ja Kiasma ovat maanantaisin kiinni, kuten myös Luonnontieteellinenkin. No Kansallismuseoon sitten! Pari tuntia sain siellä vierähtämään. Tarkoitus oli käydä myös uudessa kirjastossa (nimi tais olla Oodi), kun käytännössä tien toisella puolen. Mutta iski laiskuus. Ja halusin levätä ennen saunaa.

Tosiaan, huoneen hintaan kuuluu sauna. Jos ymmärsin oikein, kahdesti päivässä saunavuoro. Iso plussa siitä! Mitäs muuta plussaa? Sataman vieressä, lyhyt matka esim. Tallinnan risteilylle. Ilmanen wlan/wifi. Huoneessa tv ja sängyssä liinavaatteet. Ainoastaan miinusta yhteiskäytössä olevat vessat ja suihkut.

No toisaalta, onhan tämä hostelli.
Huone merinäköalalla? 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti