tiistai 11. kesäkuuta 2019

Merkintöjä viikoilta 23 ja 24/2019

Kesäkuun eka täys viikko on takana. Loppuviikosta tuli todettua, että huh hellettä. Pikkuhiljaa lämpötila nousi vajaasta 20 asteesta lähes 30 asteeseen. Kuuma! Tällä viikolla sää olikin ihan päinvastainen mitä viime viikolla. Lämpötilat painuivat paikoin pakkasen puolelle, välillä taisi tulla luntakin. Ylen uutisen mukaan pakkasta oli Käsivarressa peräti 3 astetta ja sade oli lunta.

Perinteinen festariviikon avaus sään suhteen siis. Ei ole tietoa helteistä, mutta toivotaan tunnelman olevan sitäkin lämpimämpi elokuvajuhlilla. Tällä viikolla tosiaan alkaa elokuvajuhlat keskiviikkona (12.6.2019). Mitä festariviikolla tapahuukaan?

Viikonloppuna Sodankylässä vieraili Sirkus Finlandia pitkästä aikaa. Aikaisempina kesinä oli hieman hankaluuksia löytää paikkaa missä sirkus olisi voinut pitää telttaansa. Tänä kesänä sopiva paikka löytyi keskustan läheisyydestä erään puretun rivitalon tyhjältä tontilta. Ans kattoo miten tulevaisuudessa, sillä tälle tyhjälle tontille on etsitty ja suunniteltu jos jonkinlaista käyttötarkoitusta aina hotellista muihin vapaa-ajan aktiviteetteihin (urheilupuisto yms).

Maanantaina ja tiistaina torilla on markkinat. Voisi kuvailla tynkämarkkinat, sillä eipä siellä ollut juuri muita myyjiä kuin pari kukkakauppiasta ja karkkikauppias. Taisi siellä muutama leipä- ja tekstiilikauppiaskin olla, mutta aika hiljaista siellä kyllä oli... Kuihtuva juttu?

Mitäs vielä? Viime viikolla sain kompostin käännettyä ja siirrettyä. Paikka ehkä hieman väärä... Talven jäljiltä kompostorit olivat, no säpäleinä. Koiran vieressä ehkä ei ole paras paikka kompostorille. No nyt on kompostori takas koossa ja uudessa paikassa, ei pitäis olla kovin äkkiä hajalla.

Tällä viikolla pitäis muuten ruohokin ajaa. Ehtinyt kasvaa pitkäksi nyt muutaman viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti