lauantai 29. kesäkuuta 2019

Hammasharja puuttuu!

Perjantaina tuli käytyä poliisiasemalla. Ei mitään vakavaa, kävin vain hankkimassa muutaman dokumentin. Hammasharjoja ei siellä ollut, mutta passin sen sijaan kävin tilaamassa. Ja henkilökortin. Viikon päästä passin ja henkilökortin pitäis olla asemalla noudettavissa. Olikohan 2-5 (arki)päivää, jonka lupasivat valmistusaikaa. Ja pitää noutaa laitokselta, koska ajokortti ei kelpaa tunnistautumiseen. Normaalisti(?) passin saisi R-kioskilta, mutta noutopiste voi olla myös poliisilaitoksella sijaitseva lupapalvelupiste.

Virallisesti vuoden alusta alkaen (2019) virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat vain passi ja henkilökortti. Eli esimerkiksi ajokortti ei käy enää henkilöllisyyden todistamisesta. Sen vuoksi tuli alkujaan piipahdettua poliisin lupapalvelussa.

Missäköhän mun edellinen passi on? Edellisen passin hankin lukiossa ollessa abiristeilyä varten. Laiva piipahti Tallinnassa, jonka vuoksi piti olla passi. Kymmenen vuoden passi vanheni, ööö, lähes 10 vuotta sitten. Tallessa pitäisi olla, mutta en tiedä missä tallessa...

Kuka muuten muistaa 1990-luvun Passi ja hammasharja -ohjelman? En muista ollenkaan sisältöä, vaikka varmasti katsoin itse(kin) ohjelmaa useinkin. Ainoastaan tuo ohjelman nimi on jäänyt mieleen kliseisenä lausahduksena ja kulahtaneena vitsinä. Johon näköjään olen itsekin sortunut.

Ja seuraavaksi median pariin. Tarkemmin ottaen television, draaman ja hiukan myös sanomalehtien pariin.

Katselin tässä eräs päivä Yle Areenasta suomalaista draamaa. Katselin neliosaista Ilman kavaluutta -sarjaa, kun eräs hahmo herätti voimakkaan "missä olen nähnyt" -tunteen. Kristiina Elstelän esittämä hahmo toi mieleen erään toisessa sarjassa esiintyvän hahmon. Myös Ylellä näkyvässä Handmaid's tale -sarjassa esiintyy Aunt Lydia (suom. Lydia-täti?), jota esittää Ann Dowd.
Kumpi on kumpi?
Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ilmestyy Kuin kaksi marjaa -osio, jossa esitellään ulkonäöltään (lähes) identtisiä julkisuuden henkilöitä. Onkohan ollut vielä siellä? Sopis varmaan....

Loppuun pieni kevennys. Pohdintaa... Kuinka suuri maailmankaikkeus on? Ja mihin avaruus loppuu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti