perjantai 17. toukokuuta 2019

Keväisiä huomioita päivän ja viikon varrelta

"Omilla teinikänneilllä retostelu kolmekymppisenä on tarkemmin ajateltuna yhtä säälittävää kuin se, että ihan tosissamme paheksumme sitä, kun nuoret kulkevat nilkat paljaina. Kyllä, se on merkki keski-ikäistymisestä."

Lainaus Ylen Kulttuuricoctail-artikkelista Kuulun viimeiseen teinikännisukupolveen – miksi ryyppääminen oli meille niin tärkeää (17.5.2019). Osui ja upposi. Nimittäin juuri aamulla työmatkalla ihmettelin nilkat paljaana kulkevia nuoria. Ikäkriisin paikka, jeee!

Tosiaan... Nyt eletään kevätaikaa, eli lumet ovat sulaneet suurimmalta osin ja päivittäinen lämpötila alkaa olemaan plussan puolella. Tällä hetkellä lämpötila on vajaa 10 astetta ja taivas on pilvinen, onneksi ei vielä sada vettä tai räntää. Töihin mennessäni ihmettelin nuorison pukeutumistyyliä. Nilkat paljaana, ilman lakkia, housut risaset ja rikkinäiset. Muoti-ilmiö kulkea valmiiksi rikki saksittuina? Alkoi paleltamaan. Itseäni siis. Eikö nuorisoa palella tuollaisessa asustuksessa?

Itse en teininä rellestänyt, kännännyt kylillä tai örveltänyt bileissä. En siis muistele kolmekymppisenä "villiä nuoruutta". Mutta sitäkin enemmän paheksun joitain nykyajan (nuorien) ilmiöitä. Vääränlainen vaatetus on juurikin eräs kummastuksen aihe.

Ja nyt muihin asioihin!

Olen pantannut pari viikkoa renkaiden vaihtoa. Autoon pitäisi saada alle kesärenkaat vihdoin ja viimein. Kesäkumit ovat sen verto siliät, että ne pitää uusia. Keskikohdan urat ovat sen verto matalat, että edes 2 euron kolikkotesti ei toimi. (Urat ovat sopivan syvät, kun kahden euron kolikossa oleva metallireunus "katoaa" uriin.) Sain tällä viikolla varattua ajan renkaiden vaihtoon. Nyt perjantaina on aika rengaskorjaamoon...

Virallinen renkaidenvaihtoaika taisi mennä kuukausi sitten pääsiäisen aikaan. Virallinen määräys taitaa olla maaliskuun loppuun mennessä tai pääsiäisen jälkeinen arki, riippuen kumpi on myöhemmin.

Kallista hommaa! Kysyin hintaa ajanvaraussoiton yhteydessä, ja hinnaksi sanoi vajaa 600 euroa. Sisältää kumit ja allevaihdon... Mitä se tekee rengasta kohden? 140 euroa? Aiemmin omassa autossani (Lada Samara) kaksi kesärengasta maksoi yhteensä satasen... No, katumaastureissa onkin hieman isommat renkaat.

Pitäisi töissä tehdä syksyä varten digiopetukseen ja -opastukseen liittyvää materiaalia. Tai siis ei pitäisi, vaan olen tekemässä! Syksyllä alkaa digiopastus, jossa kansalaisille opastetaan digilaitteiden käyttöä ja hallintaa (painopiste älylaitteissa, eli kännykät ja tabletit). Tähän liittyen olen koonnut ja koostanut materiaalia. Nyt parin viikon sisään pitäisi saada jonkinlainen kooste tästä materiaalista.

Mutta siitä sitten tarkemmin muissa merkinnöissä.

Asiasta kukkalaatikkoon ja muihin juttuihin. Tällä viikolla alkoi eurovaalien ennakkoäänestys. Itse kävin äänestämässä keskiviikkona. Pakko tunnustaa, en kyllä tiennyt ketään ehdokasta ennen äänestämistä... Tai siis en tiennyt ketkä kaikki ehdokkaana. Paikanpäällä löytyi kyllä ehdokas, kun pikaisesti vilkaisin ehdokaslistoja. Ja ainakin yhden ehdokkaan kohdalla syntyi jonkinlainen ahaa-elämys, "onko tämäkin muka pyrkimässä europarlamenttiin"...

Varsinainen äänestyspäivä taitaa olla 26.5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti