maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kukkia, kasveja ja luontoa sekä muutama uutinen

Tuossa aikasin sunnuntaina aamulla huomasin, että kukat voisi kastella. Ja samalla voisi myös hieman lannoittaakin niitä. Tapana on kerran kuukaudessa lisätä kasteluveteen hieman lannoitetta. Yleensä lannoitan kuukauden eka viikonloppuna, hyvä muistisääntö ja ei tarvi muulloin miettiä milloinkas olikaan lannoitus. Ja kasveja muuten kastelen pari kertaa viikossa.

Aloin miettimään kuinka sisäkasveja hoidetaankaan. Milloin olisi hyvä lannoittaa jne. Viherpeukalo ko en ole, kasvienhoito ei ole suurin vahvuuteni. Yritin netistä etsiä hieman apuja, mutta ohjeet olivat pääasiassa ympäripyöreitä yleisohjeita. Talvella horroskausi, joten vähempi kastelu ja lannoitus riittää tai jotain sen suuntaista. Mietinkin miten muut hoitavat kasvejaan. Pari kysymystä siis kehiin!

Kuinka usein ja milloin...
A) ...kastelet kasveja?
B) ...lannoitat kasveja?
C) ...vaihdat mullat ruukkukasveilta?

Multienvaihto-operaatio olis eessä varmaan kesällä. Muutamassa kasvissa ei ole vaihdettu multia lie milloin viimeksi. Yleensä vaihdettu sitä mukaa kun tarvetta esiintunut, eli kunnes multa on "kulunut pois" tarpeeksi. Muutaman kasvin (esim. kaktus omassa huoneessa) multia ei ole vaihdettu ainakaan pariin vuoteen. Aika siis tarkistaa niittenkin mullat. Kai se virallinen ohje multienvaihtoon olisi kerran vuodessa ja (juuri) ennen kasvukautta?

Uutisvirrasta poimittua
Lasse Pöysti kuoli viime perjantaina (5.4.19).

Tällä viikolla siirrrytään kesänopeuksiin, uutisoi Yle. Se alkaa olemaan se aika vuodesta, kun kesärenkaita aletaan vaihtamaan. Virallisesti kesärengasaika alkaa pääsiäisen aikoihin. Pääsiäinen taitaa tänä vuonna olla parin viikon päästä. Renkaidenvaihdosta uutisoi mm. HS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti