tiistai 23. huhtikuuta 2019

Huijausviestejä ja roskapostia sekä päivän knoppitietoa

Lueskelin Taloussanomien uutista (17.4.2019), joka käsitteli yrityksien ja yhdistyksien saamia omituisia sähköposteja. Viestit olivat tulleet näennäisesti tutusta osoitteesta, ja viesteissä pyydettiin maksamaan avoinna oleva lasku (summa ja tilitiedot mukana). Todellisuudessa viestin osoitetiedot sekä viesti itsessään on huijausta.

Muistuikin tuosta lähettäjän sähköpostiosoitteen "tuttuudesta" eräs asia, josta on pitänytkin jo kirjoittaa aiemminkin. Ja varsinkin varoittaa! Olen aika ajoin itsekin saanut postia, jossa lähettäjänä olisin minä itse. Sorry, ei mene läpi! En lähetä itselleni s-postia, varsinkaan rahaa ruinaavalla tai/ja englanninkielisellä otsikolla. Onneksi sähköpostin roskapostisuodattimet ovat olleet päällä ja kunnossa, sillä nämä viestit ovat menneet suoraan Roskaposti-kansioon.

Lisäksi olen erittäin laiska sähköpostin suhteen muutenkin. Lähetän erittäin harvoin sähköpostia ilman että olisin asiasta maininnut aiemmin. Ei käy kuin entisellä pääministerillä, että sai tietoa pyytämättä ja yllättäen... Käytän sähköpostia lähinnä työasioiden hoitoon poislukien muutamat/parit tilausvahvistusviestit ja kaverille lähettämäni viestit. Tämän talven aikana (puoli vuotta?) olen lähettänyt vain pari vapaa-aikaan tai rakentamiseen liittyvää s-postiviestiä kaverille ja töihinkin liittyviä "virallisia" viestejä alle tusinan verran.

Eli... Jos saatte sähköpostia minulta, se todennäköisesti ei ole minulta.

Hitsin hitsi, kun en löydä tähän hätään erästä kuvakaappausta. Otin nimittäin kuvakaappauksen eräästä roskapostikansion sisällöstä, joka olisi sopinut tähän merkintään kuin nenä naamaan. Mutta, hukassa mikä hukassa.

Päivän knoppitiedot
Ornitologian alaa ovat linnut, oologia on linnunmuniin keskittyvä tieteenala.

James Bond on tunnettu fiktiivinen brittivakooja, mutta oikean elämän James Bond oli ornitologi.

Nimikaimoista tulikin mieleen: Michael Jackson -nimisiä henkilöitä on useampiakin. Laulajan lisäksi on olemassa myös ainakin olutasiantuntija sekä radiotoimittaja.

Lueskelin uutisia, kun satuin huomaamaan uutisen Oiva Toikasta. Varsinkin lasiteoksistaan tunnettu taiteilija Toikka kuoli 87-vuotiaana. Saamieni tietojen mukaan Toikka myös opetti kuvataidetta Sodankylässä. Asiasta voi lukea vaikkapa Wikipedian artikkelista.



Edit: Lisäys Oiva Toikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti