tiistai 12. maaliskuuta 2019

Kuvia, vapaa-aikaa, sekalaisia merkintöjä (vko 10&11/2019)

Lähde
Blogimerkintä kirjoitettu pääosin viime viikolla, joten ajalliset kömmähdykset johtunee siitä.

Eletään viikkoa 10/2019 eli täällä pohjoisessa on menossa tällä viikolla nk. hiihtoloma. Vai onko se nykyään nimeltään talviloma? Mene ja tiedä, tuskin kaikki edes harrasta talviliikuntalajeja. Oli nimi mikä tahansa, on loma porrastettu niin, että eteläisimmässä Suomessa loma oli viikolla 8, Keski-Suomessa viime viikolla ja nyt Pohjois-Suomessa.

Kun puheeksi tuli... Milloin olen viimeksi hiihtänyt? Varmaankin lukiossa. Ja ylioppilaaksi pääsin keväällä 2003. Eli aikaa on kulunut yli 15 vuotta, kun viimeksi kävin suksilla.

Perjantaina (8.3.2019) vietettiin naistenpäivää. Viime viikolla tais olla myös laskiaistiistai.

Käväsin tässä yks päivä kaupassa, ostin hetken mielijohteesta Mozart-kuulia. Suklaata sekä pistaasi- ja mantelimarsipaania. Uteliaisuus iski, en nimittäin aiemmin ole kyseisiä makeisia maistanut. Ihan jees, ehkä 4/5.

Lueskelin tuossa Lappilainen-lehteä, jonka nappasin mukaan ilmaisjakelutelineestä kauppareissulla pari päivää sitten. Iski eräänlainen aijaa, miksen ole aiemmin kuullut muualta -olo. Matkailuneuvonnassa myynnissä paikallisten kirjoittamia kirjoja, tänä talvena ilmestyneitä teoksia. Kumma kun ei ole matkailuneuvonta mainostanut muualla, edes paikallislehdessä. En ainakaan itse ole huomannut mainosta aiemmin muualla... Tämäkin meinas mennä ohi silmien. Nimittäin lehti, jota yleensä en lue, ja artikkeli lyhyt ja melkein huomaamaton.

Viikonloppuna oli mukavat myräkät. Lumisade alkoi pikkuhiljaa perjantain aikana, ja perjantain ja lauantain aikana lunta oli tupruttanut ihan kunnolla. Kai sitä satoi lunta niin, että kokonaismäärä nousi yli puolen metrin. 70cm taitaa olla virallinen lumen määrä? Mukava kahlata koko takapihan läpi viedäkseni koiralle ruokaa... Tais muuten yks kuppi kadotakin jonnekin tuonne lumihankeen. No se löytynee sitten ens kesänä, kunhan lumet ovat sulaneet.

Siinä muuten oli hommaa, että sai etupihan kolattua. Tai ainakin siihen malliin, että sai auton pihasta pois. Onneksi ei ollut kovin märkää tai painavaa lunta, niin siinä mielessä helpompi kolata.

Mitenköhän porokisat sujuivat Luostolla? Viikonloppuna nimittäin järjestettiin Luostolla kisat, ja sattumalta lumipyräkkä iski samaan aikaan. Meinasin itsekin pyörähtää paikalla, mutta en sitten viitsinyt tuon lumitilanteen vuoksi.

Päivän kuvaotanta, eli pari panoraamakuvaa

Käväsin tässä yks päivä ajelemassa, päädyin sitten ajamaan pitkästä aikaa Kurkiaskan padon kautta. Sattumalta aurinko paistoi mukavasti, niin räpsäsin muutaman kuvan. Panoraamakuvausta kokeilin, mutta en tiedä miten onnistui...

Kaivelin arkistoja, löytyi helmikuulta kotipihalta ottamani kuvailut. Eri kuvia pari kappaletta, joten panoraamaa jälleen kerran kehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti