perjantai 15. helmikuuta 2019

Sekalaisia merkintöjä (vko 7/2019)

Miksi ei löydy tietoa? Kotikuntani kotisivuilta ei tuntuisi löytyvän mitään mitä olen etsimässä. Olen nyt parin viikon sisällä yrittänyt hakea kunnan sivuilta yhteystietoja (niin töihin liittyviä kuin omia asioitani varten), mutta jostain syystä ei ole löytynyt suoraan infoa asiasta. Tai sitten tieto on vähintään pari vuotta vanhaa.

Lähdetäänpä vaikkapa yhteystiedoista. Mistä löytyisi yhteystiedot kunnan sivuilta? Yläpalkista löytyy etsi-osio, mutta en ensimmäisenä sitä huomannut. Pieni painike, joka katoaa kummasti taustaan...

Paikallislehti Sompio ilmestyi eilen torstaina (14.2.2019, hyvää ystävänpäivää muuten). Lehden välissä oli myös eräs toinenkin tabloid-kokoinen lehtinen. Kuka huomasi kyseisen aviisin? Kyseessä ei ollut Sompion mainos- tai lisälehtinen eikä mainosliite, vaan kunnan oma julkaisu. Sodankylän kuntauutiset, eli kunnan oma ilmoituslehti. Siis, tuota... Lähimmät adjektiivit tai tunnetilat, jolla kuvata tunnetta lehtisestä? Pettymys, hämmennys. Odotin lehtiseltä enemmän. Kolme aukeamaa + kannet painettuna sanomalehtipaperille, juttuja nimeksikkään.

Taisin kuulla ensimmäisen kerran viime kuussa kunnan suunnitelmista julkaista omaa kuntatiedotetta (tiedotuslehteä). Odotukset olivat korkeat. Ainakin muiden kuntien tiedotuslehtien perusteella muodostin jonkinlaisen mielikuvan millainen tiedotuslehden pitäisi olla. Odotin aivan erilaista lehtistä, tai ainakin laajempaa, useampisivuisempaa lehtistä. Värikkäämpää. Muuta(kin) kuin tekstiä. Koko (ja materiaali) olisi samaa luokkaa kuin aikakauslehdissä.

Esimerkkejä muiden kuntien (tiedotus)lehdistä:
- Kemiläinen-lehti, 20 sivua, 3 kertaa vuodessa
- Pöytyän kunnan tiedotuslehti, 32 s, 3 krt
- Kouvolan tiedotuslehti, 28-36 s, 3 krt + teemanro

Jos joku kuntapäättäjistä lukee tätä, niin pieni toive: pistäkääs edes kotisivut kuntoon. Vanhentunutta tietoa, jos edes sitäkään. Esimerkiksi tiedotuslehtien osalta muissa kunnissa näyttäisi olevan selkeä "tiedotus-osio", josta lehdet löytyvät.

Tiedotuksesta ja kotisivuista puheenollen. Kunta ei ole tainnut vieläkään korjata sivuiltaan velka- ja talousneuvonnan tietoja. Kyseinen palvelu on ollut jo kaksi kuukautta oikeusaputoimistossa!

Muut jutut ja tapahtumat
Tällä viikolla on ollut ystävänpäivä, taisin mainitakkin asiasta. Tällä viikolla on ollut myös lukiolaisilla toimintaa. Torstaina penkkarit, perjantaina wanhojentanssit.

Pitkästä aikaa käväsin katsomassa vanhojentanssit, kun kävivät amiksella tanssimassa aamupäivällä. Ammattikoulu sijaitsee sopivasti viereisessä rakennuksessa ja sopivaan saumaan osui aikataulullisesti käynti. Milloinkahan viimeksi kävin vanhojentansseissa? Olisko viisi vuotta sitten? Töiden puitteissa kävin lukiolla illan ohjelman seuraamassa (olin töissä mediapajalla, joka filmasi kyseisen tapahtuman). Itse pääsin ylioppilaaksi 2003, joten omista tansseista on kohta parisenkymmentä vuotta aikaa. 16 vai 17 vuotta? Ainakin!


Edit 18.2.2019: Kunnan uutislehti netissä (issuu.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti