maanantai 14. tammikuuta 2019

Viikon 2/2019 tapahtumia, kuulumisia ja muita turinoita

Merkintä, joka olisi pitänyt julkaista viimeistään eilen sunnuntaina. Valitettavasti en ehtinyt viimeistelemään merkintää ennen kuin viikko vaihtui jo toiseen.

Vuoden ensimmäinen täysi viikko on takanapäin. Vuosihan vaihtui viime viikolla maanantain ja tiistain välisenä yönä... Milloinkahan opin kirjoittamaan vuosiluvun oikein? Se ei ole kasi vaan ysi! Otsikkoonkin meinasin laittaa väärän vuoden.

Mistä aloittaisi? Tai paremminkin mitä kertoisi? Klassinen aihe-kriisin paikka tähän väliin... Ei varsinainen valkoisenpaperinsyndrooma? Emmätiiä...

Voisi kenties aloittaa simppelillä peruskysymyksellä. Mitä olen tällä viikolla tehnyt?

Helppo vastata ainakin arkipäivien suhteen. Olen nimittäin töissä maanantaista perjantaihin aamu-kasista ilta-kolmeen (vartin tarkkuudella). Mitä olen tehnyt töissä? Tiedonhakua ja sisällöntuotantoa. Opiston sivuille (ja tähän blogiinkin) on tulossa jonkinlaista tekstiä opistosta ja sen kursseista. Mitä jollain kurssilla tapahtuu jne. Sellaista tekstiä hieman alustanut.... Tiedonhaussa olen perehtynyt muiden opistojen julkaisuihin ja niiden sisältöön. Mitä ja miten eri julkaisuissa/julkaisualustoissa on julkaistu.

Etiäpäin sano mummo hangessa.

Vuodenvaihteen läheisyyden johdosta kalenteriasiat ovat ajankohtaisia. Vaikka olemmekin eläneet tätä uutta vuotta reilusti jo parin viikon ajan, sain kalenterini vaihdettua vasta vähän aikaa sitten. Itselläni on käytössä Ajaston Timex-kalenteri, oikeastaan tähän mennessä jo varmaankin vuosikymmenen ajan. Vuosittain pitää hankkia vaihdettava vuosipaketti, nk. täyttöpakkaus. Kumma. Kauppassa, josta yleensä olen hankkinut vuosipaketin, ei ollut enää kyseistä tuotetta. Ei edes korvaavaa pakettia. "Ei enää ole saatavilla", taisi olla vastaus. Puppua sanon minä, sillä juuri edellisenä päivänä olin tarkistanut saatavuuden Ajaston sivulta (eli täyttö/vaihtopaketteja valmistetaan). Ei siinä, siispä seuraavaan kauppaan... Löytyi! Päivä pelastettu.

Seinäkalenterin olen vaihtanut jo heti vuodenvaihteessa. Perinteinen "korruptiolahja", paikallinen apteekki on jakanut/myynyt A5-kokoista kalenteria lie kuinka kauan. Olen kyllä tilannut erään toisenkin seinäkalenterin, odotan sitä saapuvaksi tällä viikolla. On postin seurantakoodin perusteella tulossa Oulussa asti. Oikeastaan viimeisimmän rekisteröintimerkinnän perusteella jumittanut Oulun jakelukeskuksessa torstaista lähtien. Ei kiirettä? Yleensä paketit ovat olleet seuraavana päivänä perillä siitä kun ovat rekisteröitynyt Oulun lajittelukeskukseen.

Olikohan muuta jännää tapahtumaa viime viikolta? Pari tuulista päivää on edellisen parin viikon sisään ollut. Tuuli riepotellut sen verto lujaa, että sähkönjakelussakin paikoin on ollut ongelmia. Eilettäin oli isän synttärit ja siskonpojan synttärit. Sattumalta samalle päivälle ukki ja lapsenlapsen synttärit.

Back to work, eli työn ääreen. Pari tekstiä pitää saada jonkinlaiseen kuntoon ja pari kirjaston kirjaa pitää uusia... Kirjastosta mieleen: Ostin kirjaston poistomyynnistä pari WSOY:n CD-facta-teosta. Näitä 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun "hightec"-juttuja, eli CD-levyllä sähköinen tietosanakirja. Kova sana vuosisadan vaihteessa, ainakin sellainen mielikuva... Pitänee jossain vaiheessa tarkemmin tutustua minkäslainen sanakirjajuttu se nyt sitten olikaan. Onko aika kullanut muistot? Ja onko siitä enää nykyaikana mihinkään, kun kaikki tieto löytyy netistä ja Wikipedia on korvannut painetut tietosanakirjat?

Ilmeisesti CD-Facta perustuu Facta-nimiseen teossarjaan. Löysin pari artikkelia CD-teoksesta (Tivi ja YO-lehti), joiden mukaan teoksen alkuperäinen hinta olisi ollut 150 - 350 euron välillä. Kova hinta yhdestä levykkeestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti