maanantai 7. tammikuuta 2019

Kevään (verkko)kursseja kansalaisopistolla

Vuosi vaihtui ja samalla kansalaisopistolla alkoi kevätlukukausi. Syksyllä alkaneet kurssit jatkuvat, mutta kevätlukukausi tuo tullessaan myös monta uutta kurssia. Erillistä vihkosta tänä keväänä ei julkaista, uusista kursseista ilmoitellaan lehtien lisäksi esimerkiksi opiston Facebook-tilillä. Syksyllä elokuussa julkaistu opinto-opas kattaa koko opintovuoden kurssit, ja on täten vielä voimassa. Kevään uusista kursseista on julkaistu kuitenkin viime viikolla A4-kokoinen esite, joka on ollut esillä Sodankylässä mm. kauppojen ilmoitustauluilla sekä jaossa Sompion kirjastossa.

Syksyllä ilmestynyt opinto-opas on jaettu kotitalouksille syksyllä postin kautta, mutta niitä löytyy vielä mm. opiston toimistolta ja kirjastolta. Sähköisessä muodossa (pdf) opinto-opas löytyy opiston kotisivuilta. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Hellewissä, josta löytyy myös lisäinfoa kursseista.

Ilmoittautuminen kevään kursseille on käynnissä. Ensi viikolla alkaville kursseille ilmoittautumisaika päättyy tänään (ma 7.1.2019). Muille kursseille ilmoittautumisaika päättyy n. viikko ennen kurssin alkua.

Mitä uusia kursseja on opistolla tarjolla kevätkaudella 2019? Musiikissa on tarjolla kuusi uutta kurssia, esimerkiksi lapsille on tarjolla monta muskaria sekä muutamia laulu- ja bändikurssia aikuisikään ehtineille. Kielissä on tarjolla useampia eri tason kursseja. Englannista on tarjolla kolme kurssia, venäjästä ja espanjasta kustakin pari kurssia. Käden taidoissa on tarjolla useampia kursseja esimerkiksi tekstiilikäsitöistä ja hopeatöistä. Liikunnassa on tarjolla useampia yin-joogaa ja shindo flow'ta sekä hiihtokoulua niin lapsille (Vasatokka) kuin aikuisillekin.

Verkkokurssit
Keväällä järjestetään useita mielenkiintoisia verkkokursseja. Tietotekniikasta löytyy useita ohjelmointiin ja grafiikkaan liittyviä kursseja. Liikunnassa on menossa kolme kurssia, joista yksi on kevään kurssi. Snellman kesäyliopiston kanssa järjestetään kevään aikana yhteensä kuusi kurssia. Näistä sukututkimukseen liittyviä kursseja on neljä, psykologiaan ja kirjoittamiseen liittyviä kursseja on tarjolla kaksi. Viope oy:n kanssa järjestetään kuusi tietotekniikkaan liittyvää kurssia.

Liikunnan verkkokurssit
Onko kunto päässyt rapistumaan? Haluaisitko lisää liikuntaa arkeen, mutta aikaa tai paikkaa ei tunnu löytyvän liikunnalle? Revontuli-Opistolla on mahdollisuus osallistua liikuntakursseille ajasta ja paikasta riippumatta. Opistolla järjestetään useita kursseja, jotka järjestetään verkko-opetuksena. Tällöin kurssin harjoitukset voidaan suorittaa omaan tahtiin ja sopivaksi katsomassa paikassa.

Kevätlukukautena 2019 liikunnassa on tarjolla kolme verkkokurssia. Kaksi kurssia on alkanut jo syksyllä, uutena kevään kurssina on Lisää liikettä arkeen! -kurssi, joka alkaa 18. tammikuuta. Kurssilla käydään läpi kotona tehtäviä harjoituksia, joilla pyritään innostamaan kehoa ja mieltä liikkumaan. Aiheita ovat mm. tasapaino, tuolijumppa, keppiharjoitteet ja venyttely. Samalla helppojen harjoituksien lisäksi kurssilla saat myös uusia ideoita ja vinkkejä hyötyliikunnan lisäämiseen päivääsi.

Lisää liikettä arkeen! -kurssi järjestetään tammi-huhtikuun välisenä aikana ja kurssilla on 11 oppituntia. Treenit videoidaan ja linkki tallenteeseen lähetetään osallistujille sähköpostiin. Viikoittain sähköpostiisi lähetetyn linkin ja tallenteen voit katsoa itsellesi sopivana aikana. Tallenteet ovat katsottavissa toukokuun 2019 loppuun asti. Lisäksi osallistujat saavat viikoittain liikuntaan liittyvän kotitehtävän sekä mahdollisuuden liittyä yhdessä sovittuun tsemppiryhmään (WhatsApp, Facebook tms).

Tietotekniikan kurssit (Viope oy:n kanssa)
Peliohjelmointiin ja grafiikkaan keskittyviä kursseja ovat 3D-peligrafiikka ja animaatiot sekä 3D-pelikehitys. Peligrafiikka ja animaatiot -kurssilla tutustutaan ilmaisen Blender 3D -grafiikkaohjelmiston tarjoamiin ominaisuuksiin mm. 3D-grafiikan tuottamisessa ja animoinnissa. Pelinkehityskurssilla tutustutaan 3D-pelien tekemiseen käyttäen Unity3D-pelinkehitysohjelmistoa.

C#- ja Python-ohjelmointikielistä kiinnostuneille on tarjolla neljä kurssia kevään aikana. Python-ohjelmoinnin perusteet 1 -kurssi alkaa tammikuussa 2019 ja jatkokurssi Python-ohjelmoinnin perusteet 2 järjestetään maalis-huhtikuussa 2019. C#-ohjelmoinnin alkeet alkaa tammikuussa ja jatkokurssi alkaa maaliskuussa 2019.

Kurssit suoritetaan verkko-opetuksena itseopiskeluna tutorin avustuksella. Tutori on käytettävissä kurssin aikana reaaliaikaisella keskustelukanavalla, jossa tutori vastaa foorumilla esitettyihin kysymyksiin.

Linkit
>> Kevään 2019 verkkokurssit
>> Kevään 2019 kurssit Enontekiöllä
>> Kevään 2019 kurssit Kittilässä
>> Kevään 2019 kurssit Sodankylässä

Kevään kursseja Sodankylässä

Huom! Osa merkinnästä / merkinnän sisällöstä ilmestynyt opiston kursseja käsittelevässä lehtiartikkelissa (mm. Sompio 3.1.2019)  sekä Revontuli-opiston kotisivuilla (kts. esim. blogi-osio).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti