tiistai 15. tammikuuta 2019

(Haku)sanaihmettelyä ja muita höpinöitä

Kävin läpi blogin tilastointiosiota, jossa listataan hakusanoja. Siis sanat, joilla hakukoneilla on löydetty blogiin. Olen aiemminkin esitellyt ja kirjoittanut kyseistä ominaisuudesta merkinnän tai pari. Eräs hakusana ihmetytti jälleen kerran. Tai oikeastaan puhutaan monikossa: hakusanat kuvat kamerasta 2017-2018. Olen kirjoittanut kyllä valokuvista, tunnisteistakin löytyy pari kuviin liittyvää tarkennetta. Olen tainnut kerran tai pari sivuta teksteissäni kuvien siirron teknisestä prosessista, puhumattakaan muista kuviin liittyvistä aiheista. Mutta asian tarkempi tutkailu ei antanut viitteitä mihin tekstiin tai aiheeseen tarkemmin on löydetty.

Google-hakukaan ei antanut viitteitä mihin linkittyy kyseinen haku. Nimittäin tein Google-haun kyseisellä hakusanajonolla, yksikään tuloksien linkeistä ei tuonut suoraan blogiini. Pitänee tarkastaa muutkin hakukoneet, mitä muiden hakukoneiden tuloksista tulee esille. Olen käyttänyt satunnaisesti esimerkiksi DuckDuckGo- ja Startpage-hakukoneita.

Startpagen tai Googlen haussa ei löytynyt linkkejä, jotka olisivat tuoneet blogiini. Bing- ja DuckDuckGo-sivujen haut tuottivat tulosta. Heti kärkisijoilla (alkupään tuloksissa 10 ensimmäisen linkin joukossa) linkkiä vuoden 2017 blogimerkintöihin. Kumma juttu... Hakukoneethan ovat eri tavalla viritetty tai säädetty ja sen pohjalta näyttävät tulokset. Mutta kumma kun Google ei löytänyt blogia, vaikka blogialusta (Blogger/Blogspot) onkin Google-korporaation alainen juttu.


Sanoista mieleen... Olen töissä perehtynyt markkinointiin sekä muiden paikkojen julkaisuihin. Tarkoitus hieman selvittää minkälaisia julkaisuja on olemassa ja miten eri tavoilla voisi esimerkiksi markkinoida sosiaalisessa mediassa. Eri julkaisuvaihtoehtoja ja -malleja etsimässä siis.

Etsiessäni lähdemateriaalia löysin pari media-alan sanastoon liittyvää termiä, jotka lisäsin Sivistyssanoja-osioon.

Päivän sanat
Natiivimainonta ja advertoriaali, mainontaan liittyviä termejä. Eli mutkat suoriksi -määriteltynä artikkelin muotoon tehty mainos (jota ei välttämättä suoraan erota varsinaisesta julkaisun/lehden jutuista).

Inttirolex, varusmiehillä käytössään oleva hinnaltaan halpa rannekello. Termiin törmäsin Ylen uutisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti