keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Sekalaisia merkintöjä ja pohdintoja, vko 49/2018

Henkilöllisyyden todistaminen
Oletko todistamassa henkilöllisyyttäsi? Millä ja miten todistat olemassaolosi viranomaisille ja muille sitä tiedusteleville? Kaivatko kenties esille lompakkosi ja sieltä ajokortin? Ensi vuoden alusta (2019) asia ei olekaan niin yksinkertaista. Uutisten mukaan (Yle 4.12.2018) ajokortti ei kelpaa virallisissa yhteyksissä henkilöllisyyden todentamiseen. Tähän kelpaavat vain passi ja henkilökortti.

Mietityttää... Eikö tämä tilanne luo jonkinlaisen oravanpyörän? Saadaksesi passin, sinulla pitää olla jo passi. Tai henkilökortti. Jos ei ole kumpaakaan? Hakee siis ensimmäistä kertaa passia tai/ja henkilökorttia?

Tapahtumia
Keskiviikkona 5.12. eli tänään järjestetään/järjestettiin Sodankylässä joulunavajaiset. Kuulopuheiden perusteella myöhäinen ajankohta, sillä olen kuullut jo viikko pari sitten järjestetyistä joulunavauksista. Ja loogisestihan avaushan voisi sijoittua kuun alkuun eli viime viikonloppuun. No ehkäpä huominen itsenäisyyspäivä on syynä avajaisten sijoittumiseen tälle päivälle.

Itsenäisyyspäivästä kun puhe, niin televisiossa näytetään varmaan Tuntematon sotilas -elokuva. Mutta mikäköhän filmatisointi on tänä vuonna esitysvuorossa? Edvin Laineen vuoden 1955 sovitus, Rauni Mollbergin vuoden 1985 sovitus vai kenties Aku Louhimiehen elokuva vuodelta 2017?

Musiikillisia tapahtumia mainitakseni hotelli Sodankylä järjestää Krouvissa tänään jamit. Taidan skipata sen tällä kertaa.

Muut
Tilastollisia ihmettelyitä jälleen kerran. Piikki jälleen eilisellä. Kysymys: Mistä johtuu ero grafiikan/käyrän ja kävijälaskurin/taulukon välillä? Sivujen katseluja grafiikan mukaan viitisenkymmentä ja taulukon mukaan reilu 100. Lähes 60 kävijän ero?
Yleistilasto ke 5.12.2018

Joulutunnelmaa
Törmäsin uutisen, jossa kerrotaan suosiota saaneesta piparista. Siis suosittu joulupipari maailmalla jutun mukaan. Eli kyseessä (rumat) jouluvillapaitapiparit. Keksit siis leivotaan paidan mallisiksi ja koristellaan teemaan sopivaksi. Ideaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti