maanantai 3. joulukuuta 2018

Jouluun on aikaa...

Kuis pitkä aika siihen jouluun onkaan? Joulukuu alkoi nyt viikonloppuna, joten siinä mielessä erittäin lyhyt aika. Itse jouluaattoonhan on aikaa... ööö, 21 päivää? Pitäis varmaan alkaa suunnittelemaan joululahjalistan laatimista ja lähettämistä Joulupukille.

Pitäisköhän koristella kämppä jouluksi? En ole sen kummemmin edes aatellut koristelua tai koristeita. Missäköhän ne edes on? Niin harvoin käytössä, ettei muista edes mihin pakattu. Toisaalta... En ole kovin hyvä koristelemaan, joten jäänee erittäin vähäiseksi koristelut.

Töllöstä tuli viikonloppuna Independence day 2. Pitkästä aikaa sekin tuli katottua. Kas, perinteinen The Joulukalenteri pyörähti töllöön, kun aloitin kirjoittamaan tätä merkintää. Sub-kanavalla näyttäis pyöriä. Oli myrskyisä ja synkkä yö... Tuleekohan muilta kanavilta joulukalenteriohjelmia?

Onkohan mulla tallessa nuo DVD-levyt? Olen joskus aikoinaan ostanut niin leffat kuin sarjankin itselleni, mutta äkkiseltään en muista missä levyt fyysisesti tällä hetkellä ovat.

Olikohan muuta? Työt alkoi nyt maanantaina. Tai no oikeastaan näitä työvoimapoliittisia työkokeilujuttuja. Samaa hommaa kuin syksylläkin, eli kansalaisopistolla sisällöntuotantoa etc. Nyt pitäisi perehtyä kevään atk-kursseihin ja niiden sisältöön, josko jonkinlaista tiedotetta pukkais jossain vaiheessa.


Muut huomiot ja sen sellaset, eli linkkejä ja uutisia
Liukas keli, autot liukastelee ojaan. Esimerkiksi teurasauto ajoi uutisen mukaan ojaan lauantain aikana. Viikonlopun aikana sää oli lämmin mutta epämiellyttävä, nimittäin plussan puolella lämmöt. Sulatti lumet ja liukasti reitit ja raitit...

Viikonloppuna pärähti hälytykset päällensä. Pelastusviranomaisten yleisen vaaran hälytysmerkki, tai oikeastaan sen koesoitto pärähti soimaan väärään aikaan. Normaalisti soi arkena puoliltapäivin, nyt viikonloppuna iltapäivästä. Asiasta kertoo mm. Ilta-Sanomat (2.12.2018). Se on muuten julmetun kuulonen hälytys, kun lähettyviltä kuulee. Kauemmas se ei olekkaan niin julmettu. Välimatkaa koti- ja hälytyspaikan välillä on kolmisen kilometriä, joten sillä matkalla ääni vaimenee jonkin verran.

PS.
Mikä on koulutusaste? Välillä kyseistä tietoa udellaan ja kysellään, aina pitää miettiä mikäs se minun koulutus olikaan annetussa kategoriassa. Peruskoulu on perusaste, lukio ja amis on keskiaste, amk kuulunee johonkin korkeakouluasteeseen. Ylemmät ja alemmat termit jaottelee vielä joissain tapauksissa koulutusta lisää.

Tilastokeskuksen sivuilta löytyy selkeä taulukko koulutusasteista.

PS/Edit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti