sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Töitä, töissä ja muuten vain hengailemassa

Päivittelin tuossa juuri CV:täni eli ansioluetteloani. Kaikilla sanan tasoilla. Tai ainakin parilla eri tasolla tuli päiviteltyä ansioluetteloani. Päivitin sisältöä eli lisäsin pari juttua ja viilailin ulkoasua hieman paremmaksi. Päivittelin eli ihmettelin ansioluettelon ulkoasua, hieman myös sisältöäkin. Onkohan tarpeeksi hyvä? Emmätiiä...

Olen saattanut tehdä klassiset virheet kirjoittaessani CV:tä. Kovin ovat mainostaneet persoonallisuutta, erottuvuutta (erotu joukosta) ja ytimekkyyttä asiakirjaa kirjoittaessa. Mun lanketti ole mitenkään persoonallinen, tasasen harmaa Wordilla naputeltu perus asiakirja. Ja vaikka työ- tai opiskeluhistoria ei ole pitkä, olen joutunut vastoin parempia (siis "parempia") neuvoja venyttämään tekstin kahdelle sivulle. Ohjehan on tosiaan max 2 sivua. No sen suhteen ollaan vielä rajoissa.

Käytännön syistä piti jakaa tiedot kahdelle sivulle. Ensimmäisellä sivulla opiskelu/opinnot, toisella sivulla työskentely/työkokemus. Helpompi ja selkeämpi jaottelu. Yhden sivun malli on... no, liian ahdas ja tunkkainen. Ja jos tulee lisättävää joko opintoihin tai työpaikkoihin, on se helpompi muuttaa tai lisätä, kun tietää kumpaa sivua käyttää.

Tähän väliin vinkki-vinkki! Jos ja kun aihe tekstissä vaihtuu, käyttäkää (pakotettua) sivunvaihtoa! Wordissa löytyy sivunvaihto ja varmaan muistakin kehittyneemmistä tekstinkäsittelyohjelmista. Miksi sivunvaihto? Jos on tehnyt sivunvaihdon perinteisemmällä tyylillä eli rivinvaihdolla (enter), ja myöhemmin alkupään tekstiin tulee lisää tekstiä, on loppupään asettelut päin honkia...
Wordin sivunvaihtokomennot.
Pakollinen maininta joulusta tähän väliin? Jouluun on... Ööö, kuukausi? Aiheeseen liittyen eräs huomio. Kävin tässä yks päivä kaupassa ja pysähdyin lemmikkiosastolle. Huomasin, että koiria ja kissoja on myös muistettu. Oli nimittäin myynnissä joulukalentereita lemmikeille 😂
Käväsin pitkästä aikaa kirppiksellä. Lie milloin viimeksi käynyt... Lokakuussa? Ei mitään erikoista, ainakaan mitään mikä olis minua kiinnostanut. Paitsi pari DVD-settiä, Stargate Atlantis -sarjan pari eka kautta. Ehtiskö katsoa viikonlopun aikana?

Huomioni kiinnittyi pariin kirppispöytään. Onkojan niillä jokin ikuisuusdiili menossa? Aivan kuin samat kirjat, ankka-taskarit ja levyt pyörisi siellä kuukaudesta toiseen... Kannattais pitää taukoa ja tuoda uudelleen myyntiin vaikka tuossa joulua ennen. Joululahjoja etsivät ihmiset ostavat herkemmin tavaraa.

Ja hintoja kannattaa tarkistaa. Esimerkiksi 90-luvun loppuunluetusta ja repeytyneestä Aku Ankasta ei kannata pyytää neljää euroa. Max euro, niin son myyty alta aikayksikön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti