perjantai 12. lokakuuta 2018

Viikon 41/2018 turinatuokio

Eletään perjantaita, viikko lähenee siis loppuaan. Samalla päättyy kuukauden harjoittelujakso opistolla. Kovin äkkiä aika on kulunut, kuin siivillä. Vastahan se oli kesä ja vastahan minä aloittelin harjoittelun... Vielä olisi ensi viikolla uravalmennuksessa viikon pituinen jakso, jonka jälkeen olen jälleen kerran virallisesti työtön.

Tai no työtön ja työtön. Ilmeisesti jonkinlaista jatkoa olisi tiedossa, hieman koulutusta ja harjoittelua tiedossa. Mutta siitä myöhemmin lisää, kunhan saan itsekin jotain lisäinfoa asiasta.

Mutta asiaan! Mitä tällä viikolla on tapahtunut? Kaikkea ja ei juuri mitään. Laiskottelumoodi iski näin loppuviikkoa kohden. Sovitut työt ovat paria juttua vaille valmiit, muutama juttu kaipaa vielä viimeistelyä. Mutta ne ovatkin tosiaan käytännössä palautusta vaille valmiit. Eräs kurssisisältöön liittyvä asiakirja on nyt kirjoitushetkellä kielioppitarkistusta ja lähetystä vaille valmis.

Keskustelimme töissä julkaisualustoista ja eri medioista. Lähinnä eri kuvanmuokkaustavoista ja niihin liittyvistä asioista. Mitä ja minkälaisia media- ja julkaisualustoja tai kuvanmuokkausohjelmistoja käytetään, mitä ohjelmia on käytössä ja mitä on käyttänyt. Eräs keskusteluissa noussut ohjelma/alusta on Canva-niminen nettisivusto. Taisi olla toinen kerta tämän syksyn aikana kun kuulen kyseisestä palvelusta/sivustosta. Aiemmin elokuussa järjestetyllä työkkärin työnhakukurssilla Canva mainittiin CV:n ja ansioluettelon tekemisen yhteydessä. Ja tällä viikolla tosiaan mainittiin puhuttaessa mm. kuvanmuokkauksesta ja tiedotteiden tekemisen eri välineistä.

Pitänee paneutua hieman sivuston tarjontaan.

Pikaisen tutkailun perusteella Canva on... no, graafiselle alalle suunnattu. Itse en ehkä osaa käyttää kyseisiä (esimerkki)malleja esimerkiksi omassa sosiaalisessa mediassa. Ehkä liian värikkäitä (ja monimutkaisia, kompleksisia) minun makuuni. Pidän enemmän yksinkertaisemmasta julkaisutavasta.

Muut maininnan arvoiset asiat
Keskiviikkona 10.10. vietettiin Aleksis Kiven päivää.

Tällä viikolla paikallislehti Sompio täyttää (täyttänyt?) vuosia, peräti 40 vuotta. Perjantaina 12.10. hotelli Sodankylässä, 50 vuotta, järjestetään asiaan liittyen tapahtumia. Esimerkiksi illalla hotellilla esiintyy Happoradio. En tiedä olenko menossa, tuskinpa. (Sen verto porukkaa, ettei sosiaalisesti rajoittunut tykkää olleskaan...)

Seita-säätiön mediapaja julkaisi onnitteluvideon (YouTube) jossa lukijat lähettävät onnitteluterveisiä lehdelle.

Perjantaina kuulemma järjestetään LähiTapiolan ja PiritaDesignin (muutto)avajaiset. Ovat muuttaneet tiloihin, joissa ennen oli Seppälä (siis tämä vaateketju, joka meni konkkaan). Pitäisikö käydä kakkukahvilla?

Yle uutisoi Turun yliopiston lääketieteenopiskelijoista, jotka aikovat ryhtyä "taisteluun huuhaata vastaan. Tavoitteena on kouluttaa sukupolvi, joka pystyy haastamaan julkisuudessa leviävät uskomukset ja tarjoamaan vastalääkkeeksi tutkittua tietoa." Tästä muistui mieleen 1980-luvulla perustettu Skepsis-niminen tieteellinen yhdistys, jolla taitaa olla sama tavoite. Virheellisten uskomuksien ja väittämien tutkiminen ja väärän tiedon leviämisen estäminen. Taisin vast'ikään mainitakin järjestön jakamasta Huuhaa-palkinnosta. Nimittäin eräs opisto Etelä-Suomessa on saanut palkinnon järjestämiensä kurssien ansiosta. Kyseiset kurssit kuuluvat nk. rajatiedon piiriin, ei-tieteelliseen kategoriaan, mutta kursseja mainostettiin tieteelliseltä pohjalta.

Linkit
Canva (kotisivut)
Kuulu-sivuston blogimerkintä Canvasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti