maanantai 8. lokakuuta 2018

Viikon 40/2018 kuulumisia

Erinäisten viikonlopun tapahtumien johdosta blogitekstin julkaisu siirtyi myöhemmäksi. Kahden vaiheilla olin julkaisenko ollenkaan, mutta sama kait se on julkaista kun on tekstikin jo valmiina.

Perjantaina alkoi satelemaan lunta. Onhan säätiedotukset jo koko viikon lupaillutkin loppuviikoksi kylmää ja sateista säätä. Autoon kannattaisi laittaa talvirenkaat alle. Valitettava totuus on kyllä se, että sesongista johtuen kumikorjaamolla vaihtoajan saa vasta ens viikolle. Eli tämä viikonloppu ainakin pitää ajella varoen...

Pari asiaa kierrätyksestä tähän väliin?

Monella paikkakunnalla sähköromun keräys on keskitetty nk. ser-paikkaan. Ihmiset saavat siis tuoda vanhat sähköllä toimineet romunsa kyseisiin paikkoihin jatkokäsittelyä varten. Sodankylässä hommaa hoitaa Seita-säätiön Ekoterminal, johon saa tuoda sähköromujen lisäksi myös pieniä määriä kierrätysmetallia. Muut roskat ja romut pitää viedä nk. siirtokuormaus- ja hyötyjäteasemalle (Lapeco Pohjois-Suomessa).

Ärsytys! Tai ainakin itseäni ärsyttää välillä ihmisten tietämättömyys ja eteenkin välinpitämättömyys. Tänäänkin aamusella hallin edustalla odotti iso kasa sinne kuulumatonta tavaraa. Lastenvaunut, keittiönpöydän tuoleja, polkupyörää, lastentuolia... Hei haloo! Ne kuuluu aivan jonnekin muualle. Esimerkiksi käyttökelpoiset kalusteet voidaan vaikka myydä kirppiksellä tai lahjoittaa ne eteenpäin. Facebookista(kin) löytyy ryhmiä, joissa voi myydä tavaroita. Tai peräti lahjoittaa ilmaiseksi, jos ei raha ole pääasia.

Olen seurannut ajankulukseni tavararallia, koska tällä hetkellä työskentelen kansalaisopistossa (kuukauden työharjoittelu), jonka toimipiste sijaitsee samassa rakennuksessa kuin ser-piste. Kaikenlaista tavaraa täällä kyllä liikkuu...

Asiasta ideaan. Pitäisikö tänne perustaa jonkinlainen kierrätysyritys? Yritys, johon voi viedä käyttökelpoisen tavaran. Samalla periaatteella toimiva kuin esimerkiksi SPR:n Kontti. Lähin vastaava taitaa olla Rovaniemellä. Bisnesidea jollekin, saa jatkokehitellä ideaa.

Muutama merkintä tältä viikolta (viikko 41/2018)

Viimeinen viikko harjoittelusta lähtee tänään (ma 8.10.18) käyntiin. Lähes kuukausi siis puurrettu kansalaisopistossa. Toimistohommia, tietojen etsintää, tekstin ja sisällön tuottoa... Sisällöntuottoon kuuluvaa tekstiä varmaan ilmestynee jossain vaiheessa niin sosiaaliseen kuin painettuunkin printtimediaan. Aikataulua en vielä tässä vaiheessa osaa sanoa artikkeleiden osalta, mutta ilmestynee nyt syksyn aikana muodossa tai toisessa.

Pitänee perua tälle viikolle varattu renkaidenvaihto. Tilasin/varasin viime viikolla kumikorjaamolle ajan renkaidenvaihtoon. Mutta suunnitelmat muuttuivat viikonlopun aikana ja sain vaihdettua renkaat muualla. Eli ei tarvitsekaan ens keskiviikkona käydä liikkeessä renkaita vaihdattamassa... Sää onkin viikonlopun aikana muuttunut erittäin talviseksi. Yöllä pakkaset lie 10 asteen paikkeilla, päivällä pari astetta pakkasta. Ja lunta maassa sopivan paljon.

Kas, tänään on palindromipäivä. Eli päivämäärä lyhyessä muodossa (8.10.18) muodostaa näköjään "peilikuvan".

Tarkistin sähköpostia, ja oli tullut mainos englantilaisista merkeistä. Kyseessä Harry Potter -aiheinen merkkisarja. Aloin miettimään onko Suomessa vastaavia merkkisarjoja. Onhan täällä(kin) julkaistu erilaisia merkkisarjoja, joissa kunnioitettu tai juhlistettu mm. eri elokuva-alan henkilöitä. En kuitenkaan äkkiseltään osaa nimetä onko jonkin elokuvan tai elokuvasarjan pohjalta tehty suomalaista merkkiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti