sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Viikkouutiset vai viikon uutiset

Se on näköjään vierähtänyt viikko edellisestä merkinnästä. Siispä kerätäänpä uutiset tai ainakin kuulumiset kuluneen viikon ajalta. Oli tarkoitus kirjoitella jo eilen (la 1.9.), mutta pari muuttujaa kuten sanotaan.

Olin pari viikkoa nk. työllisyyttä edistävässä toiminnassa, kuten näitä työnhakuvalmennuskursseja taidetaan virallisesti kutsua. Tuttua hommaa, kuinka ansioluettelo ja hakemus kirjoitetaan ja muuta vastaavaa. Pirun tylsää asiakirjojen teknisen toteuttamisen osalta. Kun olen vuosia näpytellyt Office-paketin tekstinkäsittelyä ja taulukkolaskentaa, niin asiakirjat valmiit nopeaan tahtiin. Ainoa ongelma on sisältö. Emmäosaakehuaitteäni!! Ollenkaan! Näihin hakemuskirjeisiinhän pitää kehua itseään maasta taivaisiin, osaan sitä ja sitä ja olen paras niissä ja niissä asioissa. Ei osaa, ei luonnistu...

Ja nuhakin iski loppuviikosta. Vuotava nokka, kipeä kurkku, kuumeinen olo... Perjantain olin suosiolla kotona. Onneksi nyt alkaa hieman helpottamaan.

Puhelimen muistikortti kosahti tässä jokin aika sitten ja kaikki kuvat hävisi puhelimesta. Ei siinä mitään, tuskin mitään tärkeää, ajattelin aluksi. Mutta nyt kun blogia aloin kirjoittamaan, niin tajusin että olihan siellä pari kuvaa jotka ois voinut jäädä puhelimeen (lähinnä salivuorojen aikatauluja). Ja pari kuvaa, jotka oli tarkoitus liittää blogiin jossain vaiheessa. Onneksi tietokoneelta löytyy vielä varmuuskopiot.

Tilastojen aika? Blogin kävijämäärässä jälleen piikki, korkea sellainen. Olen aiemminkin maininnut samasta ilmiöstä. Normaali kävijämäärä päivässä jää alle 20. Oisko maksimi 15 kävijää/päivä? Nyt näytti tulleen ennätyksellisen sadan kävijän piikki. Hitsi kun puhelin ja epätarkka skaala/kuva, niin tarkkaa kävijämäärää en osaa sanoa... Klassinen kysymys ja ihmettely: Miksi ja mistä?

Toinen ihmettely tilastoissa on maat joista vierailtu. Klassiset kävijäpiikit vuorottelevat idän ja lännen välillä, Venäjä ja Yhdysvallat vierailevat säännöllisesti tilastoissa. Mutta mikä ihme on tuntematon alue? Terra incognita -termi tuli mieleen...
Mikä maa, mikä valuutta?
PS. Facebookki muistelee vanhoja, sivustolta löytyy Tänä päivänä -osio. Vuosi sitten olin kaverilla muuttoapuna...
PS/Edit
Ai niin... Kenelle muulle on tullut viestiä Bloggerilta? Koskien kommentointia... Tuli nimittäin pari viestiä. Toisen avasin, koska oli varsinaisissa viesteissä. Toista en avannut, koska Hotmail oli suodattanut sen roskapostiin.

2 kommenttia:

 1. Yleensä nuo korkeat piikit ja käynnit eri maista johtuvat boteista, ja blogger ei niitä osaa tavallisesta fyysisestä käyttäjästä erottaa. Luotettavampia tilastojenseurantaohjelmia on muutamia, jotka eivät laske botteja kävijämääriin, esimerkiksi google analytics. En siis tietenkään halua vähätellä sinun kävijämääriäsi, mutta usein botit selittävät erikoiset vaihtelut blogin statistiikassa.

  http://kirjoista-sekaisin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boteiksi olen epäillytkin osaa kävijöistä... Pitänee tutustua tuohon googlen analyysiin tarkemmin jossain vaiheessa.

   Poista