keskiviikko 15. elokuuta 2018

Sekalaisia merkintöjä ja uutisvirrasta poimittua

Uteliaisuus iski... Riskialttiita nuo rivitalot palamaan. Uutisista (Yle) kuulin, jotta rivarinpääty palanut Sodankylässä.

Olen tainut mainitakin jossain aiemmassa merkinnässä, mutta tuntuisi että melkein joka päivä olisi jokin hälytys päällänsä... Olenkin stalkannut Tilannehuone-sivustoa, johon listataan hälytyksiä. Ei kuiten kovin usein olekaan hälytyksiä, vaikka siltä tuntuisi.

Mitäs vielä? Olenko jo maininnut kirjahankinnoistani? Tässä vähän aikaa sitten tilasin Noidan käsikirja -teoksen. Päädyin tilaamaan kyseisen teoksen netistä, koska hinta ja saatavuus. No kyseinen kirja saapui sitten tänään. Lapsuudenajan painajaisten synnyttäjä, klassikkoteos. Pitäisikö lukaista illan hämärtyessä? Kuvitettu sen verto hyvin ja elävästi, että en yhtään ihmettele jos aiheuttaa painajaisia penikkana.
Vuosien ajan, ellei peräti vuosikymmenten ajan olen ihmetellyt erästä kuvaa. Onkohan eräässä kuvassa mallinan käytetty Clark Gablea? Yhdennäköisyys on liian samanlainen ollakseen sattumaa...

Eilen käväsin mutkan Rovaniemellä. Kuskinhommia... En sen kummemmin "shoppaillut", parilla kirppiksellä kävin. Mukaan tarttui muutama elokuva/DVD, mm. Gourmet club sekä Addams Family 2. Addams Family on eräs 90-luvun klassikkoelokuvista, joita olen metsästänyt (passiivisesti) jo pitempään. Ykkösosan kun vielä jostain löytäisi.

Kirppiksestä mieleen. Paikallinen kirppis on avannut ovensa lomansa jälkeen. Pari tuotetta läks myyntiin, tässä vaiheessa lähinnä kirjoja ja vanhoja paitoja. Olen tässä tänään käynyt läpi vanhoja astioita ja muita tavaroita, joita on kulkeutunut edellisen muuton yhteydessä takain kotiin. Milloinkahan muutin Rovaniemeltä takasin Sodankylään? On tästä ainakin 7 vuotta aikaa, ainakin. Nimittäin aikoinaan ei ollut vielä ollut toista sisarenlasta, joka nyt tais mennä ekalle luokalle. Ja sisarustenlapsiahan on nyt kaikenkaikkiaan neljä, kaksi molemmilla sisaruksilla.

Tosiaan, olen penkonut muuttolaatikon läpi. Josko jotain myytävää löytyisi. Löytyihän niitä, vanhoja kattiloita, kippoja ja aterimia. Näin koulujen aloitusaikaan varmaan muuttajille sopivaa settiä löytyy. Pitää katsoa vain mitkä kaikki on myyntikuntoisia. Osa huonoimmista tavaroista läks suoraan kaatopaikalle. Mitä tekee läpiruostuneella teflonpannulla, josta on pinnoitteet varisseet aikaa sitten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti