torstai 2. elokuuta 2018

Heinäkuun sekalaiset jämäpalat

Huomenta vain sinullekkin, Facebook?
Heinäkuu loppui ja kuu vaihtui eloksi. Joten näin kuunvaihteen kunniaksi (tai johtuen?) voisi julkaista jämämerkinnät. Jämämerkinnät sisältää otannan aiheista jotka pyörinyt mielessä, mutten ole jaksanut alkaa sen kummemmin työstämään.

Tilastoinnit alkuun. 47 tuhannen kävijän raja ylittyi. Jippii! Nyt heinäkuussa muutama merkintä on saanut tilastoinnin mukaan parisenkymmentä klikkasta, luku/lukijakertaa. Yleensä yksittäisessä merkinnässä kävijämäärä jää reilusti alle 15 lukijan. Nyt parhaimmillaan 25 seutuvilla.

Käväsin apteekissa viikolla, jälleen kerran jäin ihmettelemään yrityksien banderolleja ja mainoksia. Tai oikeastaan voi puhua menneessä aikamuodossa. Seppälä on mennyt aikaa sitten konkkaan. Yritys meni konkkaan syksyllä 2017 (syyskuu?) ja liikkeet suljettiin. Nyt eletään heinä-elokuun vaihdetta 2018, vieläkin yrityksen viirit liehuu yrityksen seinällä. Vuosi?!

Kun lopettaneista kaupoista puhe... Heinäkuun lopulla törmäsin somessa myynti-ilmoitukseen, Luostolla sijaitsevassa yrityksessä loppuunmyynti. Tästä muistuikin mieleen... Sodankylän keskustassa pari yritystä lopettamassa tai jo lopettanut nyt kesän aikana. Cafe Nasta lopetti jo aiemmin kesällä, tällä viikolla sain kuulla SomanTupa-yrityksen lopettamisesta. Ja onhan noita juoruja liikkunut muittenki pienyritysten lopettamisesta, mutta kyseiset huhut kiertänyt nyt vuosia.

Pureudutaanpa uutiseen parin viikon takaa, johon ensimmäinen reaktioni oli "Eikö se putiikki osaa valita työntekijöitä töppäilemättä". Kyseessä nimittäin Alma Media ja Aamulehden päätoimittajan valinta. Tai no en osaa sanoa kuka töppäsi ja mokaili missäkin vaiheessa. Toinen väittää toista ja toinen toista... Lehdelle oltiin valitsemassa uutta pomoa, monivaiheinen ja -kierroksellinen valintaprosessi. Erään hakijan mukaan hän tippui pois valinnoista perhesyiden vuoksi/johdosta. Aiemminhan päätoimittajasekoiluista Alma Media oli otsikoissa Lapin Kansan kanssa. Naispäätoimittaja erotettiin koska oli naimisissa naisen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Jännä kyllä, että jo kiinni menneiden yrityksien banderolleja ja lippuja ei saada otettua pois, jos melkein vuoden ollut jo suljettuna. Meillä on kanssa lähistöllä sellainen lopetettu vaatekauppa, joka on samanlaisessa tilassa, eli sille ei ole tehty yhtään mitään sulkemisen jälkeen. Kaipa se vaan on, että niihin tiloihin ei saada vain uusia vuokralaisia.

    VastaaPoista
  2. Onhan se ainakin erikoista, antaa laiskan kuvan niistä jotka hoitavat noita nk. rakennuksien julkisivuja...

    VastaaPoista
  3. Paljon on yrityksiä, jotka ovat ovensa sulkeneet kuluneen kahden vuoden aikana. Meidän tutulla myös alkaa olla sama tilanne käsillä. Nyt etsii asianajajaa, sillä ilmeisesti on menty siihen pisteeseen, että täytyy miettiä yrityssaneerausta. Ikäviä juttuja. https://advise.fi/

    VastaaPoista