torstai 26. heinäkuuta 2018

Uutisvirrasta poimittua 7/2018

Hitsi kun ei ole kalenteria lähettyvillä, ei voi tarkistaa mikä viikko menossa. Muuten olisin laittanut tän viikon järj.nron otsakkeen jatkoksi.

Uutiset
Jos aloittaisi RIP-uutisilla: näyttelijä ja musiikki-ihminen Hanna-Riikka Siitonen on kuollutSiitonen taisi viimeksi näytellä Uusi päivä -sarjassa.

Huh hellettä... Suomessa on kärsitty ennätyslämpimistä säistä, useampana päivänä (ja viikkona) lämmöt noussut 30 asteeseen. Ja välillä reilusti ylikin. Lämmin sää on vaikuttanut myös eri tuotteiden myyntiin. Niin jäätelöt kuin vesikin ovat loppumassa kaupoista. Enpä enää ihmettele tyhjiä vichyvesihyllyjä. Yleensä ostan tiettyä vischyvettä, maustettua, mutta lie milloin viimeksi ollut hyllyssä. Tyhjyyttä ammottanut hyllypaikka...

Hellettä on riittänyt mukavasti. Tosin nyt loppuviikosta ilma on jäähtynyt jo siedettäviin lukemiin, parinkymmenen asteen paikkeille. Vettäkin on tullut mukavasti. Rovaniemellä voinee puhua jonkinlaisesta luonnonmullistuksesta: vettä tuli ke-to välisenä yönä sen verto yhdellä kertaa, ettei viemärit ehtineet vetämään kaikkea. Vettä tuli siis niin alhaalta kuin ylhäältä. Esim. Prisma oli hätää kärsimässä viemäreistä nousseen veden vuoksi ja muualla(kin) oltiin kärsimässä kaatuneiden puiden ja vajojen vuoksi, uutisoi Yle.
Muut aiheet
Vihdoin ja viimein tuli hankittua S-ryhmän etukortti. Pari viikkoa väliaikanen kortti kuumotellut lompakossa ennen kuin varsinainen kortti saapuu.

Olenkohan kerran ehtinyt käyttää korttia? Harvemmin tulee käytyä ja ei ole ollut joka kerta sellaisia ostoksia, että ois kerryttänyt bonuksia. Ja yleensä käyttämäni lähikauppa on K-kauppa...

Lueskelin artikkelia jyväskyläläisestä Otto Toivasesta, joka aikoinaan päätyi maailmaa seikkaillessaan jopa kuninkaaksi eräälle pienelle saarivaltiolle. Artikkelissa mainitaan myös Lapissa vaikuttanut tarinaniskijä Nätti-Jussi. Olivat tavanneet jossain vaiheessa matkoillaan. Sattumalta lainasin eilen Lasse Lehtisen ja Arto Paasilinnan teoksen Nätti-Jussista. Pitänee lukea huolella ja katsoa mitä kirja kertoo tapaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti