torstai 14. kesäkuuta 2018

Tapahtumia ja menemisiä elokuvafestareilla 2018

Käväsin päivällä kylillä, voinee kuvailla kulttuuri- ja shoppailureissuksi. Käväsin nimittäin kirppiksillä ja taidenäyttelyssä. Siis ruokakaupassa käynnin lisäksi.

Läksin päivällä käymään ruokakaupassa, hetken mielijohteesta päätin ajaa keskustan kautta/läpi. Minkälainen vilinä ja vilske siellä on. Ja toisen mielenoikun johdosta päätin poiketa kirppiksillä. Pysyvän kirppiksen lisäksi festareilla toimii myös pop up -kirppis (samassa rakennuksessa kuin Tekniset ja PolarGym). Molemmat kirppikset tuli kierrettyä, pari Juha Vuorisen kirjaa tarttui mukaan. Ja minä muka niin yrittänyt päästä kirjoista eroon!

Huomioiden paikka? Vakinaisen kirppiksen pöydät olivat täynnä, kun vielä viime viikolla tyhjiä pöytiä oli useampiakin. Mutta huomioni kiinnittyi, jälleen kerran, muutamaan pöytään. Samat tuotteet viikosta toiseen. Voinee kohta puhua kuukausista? Nimittäin ainakin yhdessä (jos ei kahdessakin) pöydässä oli samat tuotteen kuin jo toukokuun (alku)puolella. Jos tavara ei mene kaupaksi parissa viikossa, ei se ole menossa ollenkaan. Jokin ihmismielen psykologinen juttu se varmaan on, mutta kirppiksillä ei kannata pitää tavaraa kovin kauaa myynnissä. Menettää jonkin uutuudenviehätyksensä, vaikka tavara vanhaa ja käytettyä olisikin.

Kirppikseltä päästyäni suuntasin viereisessä rakennuksessa pidettävään taidenäyttelyyn. Erkki 'Aate' Alajärven teoksista koostettu näyttely. Avajaisia vietettiin sunnuntaina ja näyttely pystyssä käsittääkseni kuun loppuun. Näyttely FB:ssä, jossa tarkemmat aukioloajat.
Mitäs muita oheistapahtumia festareilla on? Perjantaina lyhytelokuvien ilmaisesitys klo 18 alkaen. Seita-säätiön Mediapaja on tehnyt (sivu)kylistä esittelyvideoita. Samalla on syntynyt muutama lyhytelokuva. Ja samassa tilaisuudessa näyttäis olevan myös Äijäkööri-ryhmän Kyy-leffa. Lisää infoa FB-sivun tapahtumasivulla.

Perjantaina taidan suunnata kylille, taisin mainitakkin asiasta aiemmassa merkinnässä. Josko kävis hotellilla. Festariklubi nimittäin hotelli Sodankylässä. Ilmeisesti perjantain ohjelmistossa Paleface. Ja alakerran Krouvissa perinteiset jamit. Eli musiikkipainotteinen ilta.

Ja jos perjantaista selviää, niin lauantaina olis jalkapallo-ottelu.
Niin, juu... Juhannus on ens viikolla. Ilmeisesti juhannuksena esitetään perinteeksi muodostuva kassahihnalähetys. Tai ainakin suunnitelmissa. Jotenki aina huvittaa tuokin realityshow...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti