keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Matkailun ihmettelyä

Elokuvajuhlat kummasti nostatti kävijämäärää niin fyysisessä kuin sähköisessäkin maailmassa. Kaduilla oli vilinää ja vilskettä, sosiaalisessa mediassa näkyi festariaiheisia viestejä normaalia enemmän. Vaikka festareiden viimeinen esityspäivä olikin sunnuntai, kylän raitti hiljeni kummasti/dramaattisesti jo iltapäivästä. Ihmiset eivät jonottaneet eöokuviin vaan lähteviin busseihin. Uskalsi ajaa kylillä ilman, että sai pelätä minkä puskn takaa hyppää turisti eteen.

Mutta asiaan. Joku kyseli somessa bnb-paikkoja Sodankylässä. Termi ei ollutkaan sitä mitä sen luulin tarkoittavan. Tai siis mitä se on perinteisessä matkailu- ja majoitusterminologiassa aina tarkoittanut, eli lyhennettä sanoista bed and breakfest. Suomeksi kait majatalo? Aamiaismajoitus on termi, jota Wikipedia käyttää. Mutta tällä haettiinkin sitä 2000-luvulla syntynyttä yksitysasuntojen vuokrausta matkailijoille...

Muut ihmettelyt ja uutiset
Terveyskes... Hyvinvointikeskuksen taidevastaavaksi on valittu Kaija Kiuru (uutinen kunnan sivuilla). Olen tainnutkin mainita uuden terveyskeskuksen rakentamisesta ja siihen liittyvästä nk. prosenttitaideprojektista. Prosenttitaiteessahan varataan osa rakennuskustannuksista taiteeseen, yleensä nimensä mukaisesti prosentin verran. Kesäkuussa projektiryhmä päätyi avoimen haun ja selvitystöiden jälkeen Kiuruun.

Tänään posti toi LaPen mainoslehtisen. Harvemmin innostun katalogeista ja mainoksista, mutta tämän suhteen jostain syystä eri juttu. Postimerkithän on yksi keräilykohteistani, ja postimerkkikatalogit kummasti piristävät päivää.

Tapahtumia tiedossa loppuviikosta. Mainostivat standupia somessa, perjantaina olis Kitisenrannalla keikka. En tiedä vielä menenkö... Perjantaina olis myös Piitsipubin avajaiset. Ovat rempanneet keväällä sisustuksen, nyt kesällä laajentaneet terassia. En tiedä vielä käynkö...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti