keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Uutisvirrasta poimittua (ke 2.5.2018)

Viime viikolla eräs lastenohjelma herätti huolta, oikeastaan erään ohjelman hahmo. Nimittäin Herra Heinämäki -ohjelman intiaanihahmon vuoksi ohjelma "hyllytettiin" Ylen ohjelmistosta. Asiasta voi lukea esim. Ilta-sanomien artikkelista. Ilmeisesti juttu lähti Twitterin eräästä viestistä, jossa kummasteltiin hahmoa. Onko oikein viljellä stereotypistä näkemystä vähemmistöistä? Sosiaalisessa mediassa käydyissä keskusteluissa kovasti ihmeteltiin asiaa. Ja kun asian esitti kotimaisen vähemmistön edustaja (saamelainen), niin motiivia mietittiin/haettiin sitäkin kautta.

Tänään (ke 2.5.18) kuuntelin Yleisradion uutisia. Sodankylässä koulut suurempaan remonttiin, kyseessä rakennuksia vaivaavat ongelmat. Eli rakennukset huonokuntoisia ja nyt selvitellään mitä korjataan/saneerataan, millä rahalla, miten koulutus jatkuu ja missä muodossa.

Abbalta on ilmestynyt pari uutta biisiä, 35 vuoden jälkeen. Ja keikkaakin suunnitelmissa, ilmeisesti virtuaalista sellaista (hologrammi tjsp). Asiasta kertoo mm. TT,  Yle ja IS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti