lauantai 5. toukokuuta 2018

Lauantai-illan huumaa

Ei sentäs, ei ole nimittäin ilta. Eikä tälle päivälle ole tiedossa huumaa, radalle en ole menossa. Lauantai nyt kyllä on, joten ei tuo otsikko nyt ihan päin p-tä mennyt.

Otsikoiden suhteen olen kyllä välillä mielikuvitukseton. Aina ei keksi osuvaa/sopivaa otsaketta.

Asiaan! Pariin mielenkiintoiseen ja hieman huvittaviinkin aiheeseen törmäsin, jotka voisi jakaa täällä blogin puolella.

Kävin tässä taannoin huonekalukaupassa. Hyllyjen välissä kuljeskellessani huomioni kiinnittyi erääseen pieneen erikoiseen esineeseen. Kyseessä oli ötökkähotelli! En tiennytkään, että hyönteisille on tarjolla tällaisia fasiliteetteja. Lisäinfoa voi lukea vaikka luonnossa.org-sivuston artikkelista.

Kuinka monella on kello? Luultavasti kaikilla. Kuinka monelta löytyy perinteinen analoginen kello? Siis tämä laite, jossa on numerot ja viisarit osoittamassa ajan kulun. Luin juuri BuzzFeed-sivuston artikkelia, jossa kerrottiin kuinka nykyajan nuoret (generation Z) eivät osaa lukea aikaa perinteisistä kelloista. Kouluissa on pitänyt vaihtaa kelloja digitaaliseksi!

Omistan useamman kellon, siis ihan perinteisen tikittäjän. Pari seinäkelloa ja rannekellojakin taitaa olla muutama. Rannekelloa en ole tosin käyttänyt vuosiin epämukavuuden vuoksi. Kellon säätönupin vuoksi ranteessa aina mustelma.

Tosiaan... Onko nykyajan henkilöt niin digiorjentoituneet, että perinteinen kello on menettänyt merkityksensä? Kaikki pitää olla digitaalista? No ei se mitään, itsekin useimmin tarkistan ajan kännykästä.

Elektroniikasta mieleen: kodinkonekauppa vaihtoi nimeään. Vai onko se ketju? Emmä tiiä, putosin kärryiltä aikaa sitten. Edellisen 10 vuoden aikana vaihtanut nimeään ja osoitettaan varmaan/ainakin pari-kolme kertaa. Eli Tekniset vaihtui Euronics-nimeksi. Avajaisia vietetty perjantaina ja lauantaina. Käväsin perjantaina ilmaiset makkarat syömässä ja tarkastamassa tarjoukset. Paljon väkeä ja tohina päällänsä. Ilmassa hieman ilmainen ämpäri -ilmiön tunnelmaa. No ei siinä mitään... Itse ostin kännykkään uudet suojakuoret. Kotelo? Kotelo tämä taitaa olla, eikä kuoret. Edellinen halkesi kulmasta, joten parempi vaihtaa ennen ko kosahtaa lopullisesti.

Vois tästä lähtä syömään ja päikkäreille. Nälkä!

PS. Tälle keväälle bongatut muuttolinnut: 2 x joutsenparvi, lauma rääkyviä lokkeja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti