keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Pieniä huomioita ja muita höpinöitä

Oletteko huomanneet Lantmännen Agro -kyltin maatalousyrityksen tai rautakaupan seinässä? Oletteko huomanneet K-maatalouden kadonneen katukuvasta? Olen tämän talven ajan  miettinyt mikä ihme on tuo Lantmännen. Vihdoin ja viimein sain googletettua kyseisen firman. Lantmännen Agro on K-maatalous. Tai siis nykyään entinen K-maatalous. Lantmännen osti Keskolta maatalouspuolen toiminnan ja jatkaa sitten tuolla Agro-nimellä. Kauppa tehtiin keväällä 2017, eli vuosi sitten. Myönnän, olen hidas joissain asioissa. Ei ole ollut asiaa maatalouskauppaan, joten ei ole ollut sen puoleen kiirettä.

Niin, juu... Samoihin aikoihin Kesko teki muutenkin organisaatiouudistuksia yrityksessään, tai ainakin brändeissä. K-Rauta ja Rautia yhdistettiin K-Rauta-nimen alle.

Päivän termi ja knoppitieto
Katselin YouTubesta videoita, joissa ihmiset reagoivat eri aiheisiin (react-kanava). Törmäsin erääseen mielenkiintoiseen termiin. Mandela efekti on eräs nimitys väärän muiston osa-alueelle. Kollektiivinen muistikuva, joka osoittautunut vääräksi. Lähes kaikilla on jokin (yhteinen) muistikuva, joka on joltain osin väärä. Usein käytetään esimerkkinä Star Wars -elokuvan tai Star Trek -sarjan repliikkejä. Darth Vader ei sanonut "Luke, I'm your father", Star Trek -sarjassa ei ole sanottu "Beam me up, Scotty". Tai ainakaan näissä muodoissa repliikkejä ei ole sanottu alkuperäisessä elokuvassa tai sarjassa.

20 esimerkkiä Mandela-efektistä, Buzzfeed (englanniksi)

Muut höpinät
Ilmeisesti S-marketin remontti alkaa olemaan loppusuoralla. Paikallislehdessä näytti olevan mainos avajaisista. Pitäiskö käydä?

Perjantaina olisi jamit hotellilla. Alkuun klo 19 alkaen ikärajaton pari tuntia, jonka jälkeen jatkuu normi perjantaijameilla. Pitäiskö käydä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti