tiistai 6. maaliskuuta 2018

Uutisvirrasta ja poimintoja muualtakin

Talviolympialaiset Etelä-Koreassa oli ja meni, Suomi taisi saada 6 mitalia. Tällä viikolla alkaa paralympialaiset (talviparalympiat). Käsittääkseni samassa ympäristössä Etelä-Koreassa. Taitaa kisaamassa olla myös sodankyläläislähtöinen hiihtäjäkin, Rovaniemellä nykyään vaikuttava Sini Pyy (Ylen uutinen).

Kävin viemässä iltapäivällä paperijätettä kierrätykseen. Päivällä nimittäin iski lievä hulluus, lähti nimittäin pari kirjaa kierrätykseen. Hetken mielijohde? Kannet veks ja paperiset sivut kiertoon. Nurkissa oli pyörinyt vuosia pari turhanpäiväistä kirjaa, jotka eivät kelvanneet kenellekkään. Pari kertaa kirpparilla myynnissä, edes 5 sentin hinta ei houkutellut ostamaan. Pinna paloi, siispä roskiin! Vielä jäi muutama kirja, jotka uskoisin menevän kaupaksi.

Hei muuten! Kiinnostaisiko ketään esimerkiksi Jostein Gaarderin teokset Pasianssimysteerio ja Joulumysteerio? Lähtee ilmatteeksi, hakemisen vaivalla... Saattaa löytyä Arto Paasilinnaakin.

Pitänee katsoa jossain vaiheessa onko Paasilinnoissa tuplakappaleita. Ostin nimittäin kirjaston poistomyynnistä pari Paasilinnaa jokin aika sitten, enkä vieläkään ole ehtinyt käydä kokoelmaani läpi. Jos on, niin niistä perin (nimellisen) hinnan.

Kävin viikonloppuna jättämässä (tekemässä?) päivän lottorivit. Huomasin Sodankylän uudistuneen matkailuesitteen. Painettu 1/2018, eli ilmestynyt pari kk sitten. Nappasin mukaan, tarkempaa tutkailua varten. Sisältö oli pysynyt jokseenkin samana, uudistus oli keskittynyt visuaalisen ilmeen uudistamiseen. Ei mitään suurta ja dramaattista, perus layout oli pysynyt samana.

Esitteen tekeminen on kait aloitettu aikaa sitten ja pohjana käytetty aiemman esitteen tietoja. Nimittäin tapahtumien osalta suurin muutos on Luosto Classic -tapahtuman konkurssi. No sen annettakoon vielä tässä vaiheessa anteeksi. Jos esitteen materiaali on pitänyt olla painossa loppuvuodesta 2017(?) ja tapahtuman konkurssista ilmoitetaan pari kk esitteen julkaisusta...

Uudistuksista mieleen: myös matkailuneuvonnan Visit Sodankylä -sivut on uudistunut. Paremmat kuin aiemma kotisivut, ainakin visuaaliselta ilmeeltään. Sisältöön en ole ehtinyt perehtymään, joten siitä en osaa sanoa puolesta enkä vastaan. Pikaisen vilkaisun perusteella sivusto helpompi käyttää vanhaan verrattuna. Ainakin kännykällä.


Edit/Myynnissä olevat Paasilinnat (0.50€/kpl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti