torstai 29. maaliskuuta 2018

Sekalaisia turinoita videoista ja muuta vastaavaa

Seikkailin tuossa vähän aikaa sitten netissä. Tarkemmin ottaen olin YouTubessa, etsin Sodankylä-aiheisia videoita. Aika ajoin teen haun, josko löytyisi jotain uutta tai mielenkiintoista.

Seita-säätiön Mediapaja on näköjään julkaissut kanavallaan Kyläkuva-hankkeeseen liittyviä videoita. Ovat vuosien varrella kuvanneet sivukylistä videot (näyttäisi olevan 10-15min pitkiä). Onkohan niitä kuvattu nyt ainakin pari kolme vuotta. Alkavat olemaan julkaisuvalmiita. Vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta.

Mitäs vielä? Sodis-tv (YouTube) on toinen Mediapajan projekti, johon on koottu (ja digitoitu) vanhempaa Sodankylä-aiheista videomateriaalia. Tarkemmin asiaan voi tutustua kotisivuilla. Samaa kategoriaa lienee FB:ssä oleva Sodankylän historiaa -kanava, jossa keskustelu painottunut ehkä enemmän kuviin kuin videoihin.

Niin, juu... Tein joskus videolöydön, jonka luovutin tuonne SodisTV-sivuston käyttöön. Joskus aikoinaan olivat ammattikoululla vanhoja VHS-nauhoja inventoimassa (lue laittamassa roskiin), kun huomasin erään mielenkiintoisen videon. Sisälsi ilmeisesti jonkinlaisen mainos(maisen)videon materiaalia. Päätinpä pelastaa videon ja luovutin videon Mediapajalle. Ilmeisesti 1980-luvun puolivälistä, pääasiassa raakamateriaalia. Mihinköhän lopullinen versio on joutunut? Jos tuosta nyt aikoinaan jonkinlaista videoa sitten on koostettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti